Quantcast
Channel: Israel Defense - אוויר וחלל
Viewing all 439 articles
Browse latest View live

התכנית של ארה"ב: לשתול חיישנים בלוויינים של בעלות ברית כדי למנוע מסין ורוסיה להפיל כלי טיס חלליים

$
0
0

פקידים רשמיים מסרו ל-DEFENSE ONE שהצעד נועד להעלות את הרמה הטכנולוגית והמבצעית של לוויינים וחלליות הסובבים את כדור הארץ ולהגן עליהם מפני פגיעות אויב, וכן "לשכנע את סין ואת רוסיה לחשוב פעמיים לפני שיפתחו במלחמת חלל"

שיגור לוויין (צילום ארכיון: AP)

חיל האוויר האמריקני מתכנן לשתול חיישנים אמריקניים בחלליות ובלוויינים שמשגרות לחלל מדינות שהן בעלות ברית של ארה"ב, כדי לשפר את ההתרעה ולמנוע מרוסיה ומסין לתקוף ולהפיל כלי טיס חלליים.

פקידים רשמיים מסרו ל-DEFENSE ONEשהצעד נועד להעלות את הרמה הטכנולוגית והמבצעית של לוויינים וחלליות הסובבים את כדור הארץ ולהגן עליהם מפני פגיעות אויב, וכן "לשכנע את סין ואת רוסיה לחשוב פעמיים לפני שיפתחו במלחמת חלל".

השרה לענייני חיל האוויר הת'ר וילסון אמרה בסימפוזיון בנושא חלל כי "כאשר אתה מצליח לסבך את תהליך קבלת ההחלטות של היריב בעת משבר, אתה מקבל מקדם הרתעה גדול יותר, כיוון שהיריב חייב לחשוב טוב על כל ההשלכות הנובעות ממעשיו". אנשי צבא בארה"ב מביעים חשש כי ספינות החלל האמריקניות הגדולות והיקרות, המספקות מידעGPS , שירותי תקשורת ומודיעין, עלולות ליפול קורבן לכלי נשק נגד לוויינים שנמצאים, או יימצאו, בידי הסינים והרוסים.

כצעד נגד יזמו כבר בצבא פניות לתעשיות הביטחוניות לבנות לוויינים וחלליות בעלי כושר ניידות רב יותר ובעלי חסינות מפני שיבושים אלקטרוניים ותקיפות סייבר. השלב הבא הוא שיחות עם בעלות ברית ליצירת 'שותפויות חלל'. כך, למשל, נוספה דנמרק לרשימה של 13 מדינות המשגרות כלי טיס לחלל ו-65 חברות מסחריות בעלות כלי טיס חלליים, במטרה לשתף פעולה במידע וביצירת "מודעות מצבית"מול האתגרים.

שרת חיל האוויר ומפקד חיל האוויר גנרל דיוויד גולדפיין כבר נפגשו בנושא זה עם משלחת יפנית וסוכם שיפן תשתתף ב"משחק מלחמה בחלל", בו משתתפות גם גרמניה וצרפת.

הרעיון לשתול חיישנים אמריקניים בלוויינים של בנות ברית מכונה 'מטע"ד מארח', - מטע"ד החללית יארח סנסורים אמריקניים.

הסדר ברוח זו כבר הושג בין ארה"ב לנורבגיה.  


מ"פורצי הסכרים"לחמקנים החדישים

$
0
0

בבריטניה הוחלט כי מטוסי ה-F35B החדישים ישרתו בטייסת "פורצי הסכרים"המפורסמת - היא טייסת 617 האגדית של חיל האוויר המלכותי שהתפרסמה בעקבות גיחותיה המסוכנות מעל גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה

מטוס קרב מדגם F-35B (צילום: AP)

טייסת 617 האגדית של חיל האוויר המלכותי הבריטי במלחמת העולם השניה, טייסת "פורצי הסכרים", היא מעתה הטייסת שתפעיל את מטוסי החמקן F-35החדשים של בריטניה.

שר ההגנה הבריטי גווין ויליאמסון הודיע כי טייסת 'פורצי הסכרים', DAMBUSTERS, שהרסה את גשרי עמק הרוהר במלחמת העולם השניה, היא מעתה טייסת החמקנים, והאירוע בא לציין את יום ההולדת ה-100 של חיל האוויר המלכותי הבריטי.

מפקד פיקוד מטוסי הקרב, קומודור דיוויד ברודשאו, ציין כי במלחמת העולם השנייה מילאה טייסת 617 תפקיד ייחודי כאשר ביצעה גיחה מסוכנת וייחודית מבחינה טכנולוגית כדי להשמיד גשרים באזור התעשיה המרכזי של גרמניה הנאצית. "לכן מן הראוי שאותה טייסת תפעיל את המטוסים החדישים ביותר מבחינה טכנולוגית ומבצעית".

מפקד טייסת 617 בימים ההם היה הטייס והמפקד האגדי מפקד כנף גאי גיבסון שפיקד על גיחה בה הטילו המפציצים הבריטיים פצצות מיוחדות שניתרו על פני המים כמה פעמים לפני שפגעו במטרותיהן, הגשרים הגדולים EDERו-MOHNE. טייסי המפציצים התאמנו חודשים להטיל את הפצצות בגובה מדויק של 60 רגל מעל פני הנהרות ובטיסה במהירות  מדויקת של 220 מייל לשעה, לא יותר ולא פחות. התקיפה הצליחה ושני הגשרים נהרסו ואזור התעשיה הגדול בחבל ה-RUHRהוצף ונהרס.

בריטניה רכשה מטוסי F-35דגם Bשיופעלו משדות תעופה וגם מנושאת המטוסים החדישה ביותר של הצי המלכותי, "המלכה אליזבת'".

CONTROP USA בתערוכה בארה"ב: מטע"דים לכלי טיס, כלי שיט, כטמ"מים ורחפנים

$
0
0

צילום: חברת קונטרופ

CONTROP USA, חברה-בת של קונטרופ בארה"ב, תציג מגוון של מטע"דים אולטרה-אופטיים ואינפרה-אדום לכלי טיס, כלי שיט ומערכות קרקעיות, כולל מערכת נגד רחפנים, בתערוכת AUVSI XPONENTIALשתתקיים בדנוור שבמדינת קולורדו בין 1 ל-3 במאי.

בתערוכה יושם דגש על מערכות ISKYו-ISEAמטע"דים לכלים אוויריים וימיים. מערכות ISKYפותחו במיוחד לכטמ"מים ורחפנים למשימות תצפית לטווחים בינוניים וארוכים. המערכות כוללות יכולות של עיקוב אוטומטי אחר המטרה. מערכות הים ISEAמותאמות לפעולה בתנאי ים קשים, וקונטרופ מציעה קו ייצור של שישה מטע"דים מיוצבי ג'יירו ומרובי חיישני EO/IRאלקטרו-מגנטי ואינפרה-אדום. המערכות הקרקעיות של קונטרופ SPIDER, MEOSו-SPEED-ERמאפשרות זיהוי אוטומטי של רחפנים קטנים מנמיכי-טוס.

משפחת STAMPכוללת מטע"דים מיניאטוריים מיוצבי ג'יירו, שפותחו במיוחד למשימות תצפית טקטיות יום/לילה לתצפית 'מעבר לגבעה'המורכבות על פלטפורמות בלתי מאוישות קטנות. 

AIRBUS ו-DASSAULT AVIATION הסכימו לייצר ביחד את מטוס הקרב האירופי העתידי

$
0
0

מטוסי "יורופייטר"של חיל האוויר הגרמני (צילום: AP)

יצרניות המטוסים האירופיות איירבוס ו-DASSAULT AVIATIONחתמו על הסכם לשיתוף פעולה בפיתוח ייצור מטוס הקרב האירופי העתידי. שתי החברות הודיעו על ההסכם בתערוכת המטוסים המתקיימת בברלין, בעקבות החלטה שקיבלו ממשלות צרפת וגרמניה לפני כשנה לפתח בצוותא מטוס קרב אירופי חדש. המטוס החדש יחליף את מטוסי "יורופייטר"ו"רפאל"בין השנים 2035 ל-2040.

דרק הוק, נשיא חטיבת ה-DEFENSEוהחלל של איירבוס, אמר בטקס חתימת ההסכם כי "מעולם לא היתה אירופה כה נחושה לשמר את הריבונות הפוליטית והתעשייתית שלה בתחום ההגנה. לוח הזמנים צפוף, ושתי החברות חייבות להתחיל לעבוד ללא דיחוי על פרוייקט מטוס הקרב החדש".

גרמניה וצרפת קיבלו עוד שורת הסכמי שת"פ למערכות נשק נוספות: הוחלט להקים גוף שיקבע את תצורתו של מסוק התקיפה האירופי העתידי TIGERRשל איירבוס, וכן לפתח טנק כבד, כלי ארטילריה וכטמ"מ אירופי עתידי EURODRONEשבפיתוחו תשתתף גם איטליה.

רויטרס ו-DEFENSE NEWS  מוסרים כי כל הצעדים הללו מהווים מכה לא קלה לבריטניה ולתעשיה הביטחונית הגדולה ביותר שלה BAE SYSTEMS. גורם בכיר בתעשיה הביטחונית של גרמניה אמר על כך כי ההחלטות שמקבלות ממשלות גרמניה וצרפת על ייצור מערכות נשק משקפות את התייחסותן של מדינות היבשת להחלטה הבריטית לצאת מהאיחוד האירופי.  

חיל האוויר היווני משדרג 85 מטוסי קרב F-16 בארה"ב

$
0
0

מטוס F-16 של חיל האוויר היווני (צילום: AP)

ממשלת יוון אישרה הסכם עם ארה"ב לשדרוג מקיף בארה"ב של 85 מטוסי קרב F-16של חיל האוויר היווני "כדי לשמור על איזון"מול חיל האוויר הטורקי.

דובר ראש הממשלה, אלקסיס ציפרס, אמר באתונה כי 85 המטוסים יישלחו לארה"ב לשדרוג, שיכלול 125 מכשירי מכ"ם חדשים מדגם APG83, 123 מחשבי משימה, 123 מערכות להפצת מידע ונתונים וכן ציוד קשר ותקשורת למטוסי  F-16. על עסקת השדרוג סיכמו הנשיא טראמפ וראש הממשלה ציפרס בסוף השנה שעברה, והמטוסים המשודרגים הראשונים יימסרו לחיל האוויר היווני בעוד כשנתיים.

יוון ממעוניינת שחיל האוויר שלה יהיה בעל יכולות "לשמור על איזון"מול חיל האוויר הטורקי. טורקיה מעוניינת לרכוש מטוסי חמקן F-35אלא שיש לכך התנגדות בארה"ב. בין אתונה לאנקרה שוררת עתה מתיחות בשל סירובה של יוון להסגיר לטורקיה שמונה אנשי צבא שכנראה השתתפו בניסיון ההפיכה בטורקיה ב-2016. 

ברוסיה מתכוננים למצעד הצבאי "הגדול ביותר שהיה"

$
0
0

הצבא הרוסי מתכונן לקראת המצעד הצבאי הגדול לציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית, שיתקיים בשבוע הבא. הערכות: ייתכן ומטוסי המיג-31 שישתתפו במטס ישאו את טיל השיוט ההיפר-סוני"קינזאל"

מטוס מדגם טופולב 160 (צילום: AP)

במוסקבה נערכות חזרות לקראת המצעד הצבאי לציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית, שיתקיים ביום רביעי, 9 במאי. הרוסים מבטיחים כי זה יהיה המצעד הגדול מכולם ויכלול תצוגת מטוסים שלא הייתה כמוה.

החלק המרהיב ביותר של מצעד הניצחון אמור להיות מטס ענק שיכלול 63 מטוסים, כולל שני ציוותי אירובטיקה: האחד, "האבירים הרוסיים", מטיס שישה מטוסי סוחוי  SU-35 , והשני מטיס מטוסי מיג-29. כן ישתתף במטס המפציץ האסטרטגי הענק טופולב 160, "הברבור הלבן", שנראה בחזרות במוסקבה כשהוא טס במבנה עם רביעיית מטוסי טופולב  TU-2.

הופעת בכורה במטס האווירי תהיה למטוס הקרב המתקדם דור 5 סוחוי SU-57  פרשני THE AVAITIONISTתוהים אם מטוסי מיג-31 ישאו במטס חימוש אווירי רוסי חדש: טיל שיוט היפר-סוני ארוך-טווח KH47M2שכינויו 'קינזאל'. העיתונות הרוסית דיווחה שלפחות מטוס אחד יטיס את טיל השיוט האווירי החדש.

 

מינהלת תוכנית ה-F-35 בפנטגון העניקה ללוקהיד מרטין חוזה נוסף בהיקף של 1.4 מיליארד דולר להמשך פעילויות האחזקה

$
0
0

החוזה השנתי יסייע לממן את פעילויות התחזוקה והתמיכה עבור המטוסים שנמצאים בשימוש וכן עבור המטוסים העתידיים, שמתוכננים להסתכם בכ-3000 מטוסים

צילום: לוקהיד מרטין

מינהלת תכנית ה-F-35 בפנטגון (JPO), העניקה ללוקהיד מרטין חוזה נוסף בסך 1.4 מיליארד דולר להמשך פעילויות האחזקה והתפעול של צי מטוסי ה- F-35 בארה"ב וברחבי העולם.

החוזה השנתי יסייע לממן את פעילויות התחזוקה והתמיכה עבור המטוסים שנמצאים בשימוש וכן עבור המטוסים העתידיים, שמתוכננים להסתכם בכ-3000 מטוסים. הפעילויות כוללות תחזוקה של המערכות האוויריות, הכשרות לטייסים ואנשי תחזוקה, הקמת יכולות דרג ד', תמיכה הנדסית, מערכות ה-ALIS, ניתוח מידע, ניהול הצפי התפעולי, לוגיסטיקה, שרשרת האספקה ועוד.

"חוזה זה הוא גורם קריטי להבטיח את כשירותם של מטוסי ה-F-35 ברחבי העולם ואת מוכנותם לביצוע המשימות", כך אמרה בריג'יט לודרדייל, סגנית נשיא לתמיכה עבור מטוסי ה-F-35 בלוקהיד מרטין. "אנחנו נוקטים בפעולות משמעותיות להבטיח את מוכנותם וזמינותם לפעילות של מטוסי ה-F-35  והפחתת עלויות האחזקה (Sustainment) הכוללות של המטוס. ככל שתוכנית התמיכה תתבגר וציי המטוסים ברחבי העולם יגדלו, נוכל להמשיך ולהוריד את ההוצאות ולהגדיל את היכולות והזמינות לעומת מטוסי הדור הרביעי".

לוקהיד מרטין נוקטת בפעולות נרחבות להקטין את ההוצאות ולהגדיל את המוכנות והזמניות של המטוסים. בין הפעולות ניתן לציין את הגדלת הרשת העולמית של שרשרת האספקה ובכך את זמינות, תפוקת ומספר החלפים והכלים הזמינים; השקעה בכלי דיאגנוסטיקה וניתוח מידע; מימון מוקדם לרכישת חלפים בכמויות נצרכות וייצור ויצירת הזמנות מתוזמנות ומנוהלות - ובכך להוזיל עוד יותר את המחירים ולהגדיל את זמינות החלפים.

עד כה, כ-280 מטוסים נמסרו ללקוחות בארה"ב וברחבי העולם והם מופעלים מ-15 בסיסים. יותר מ-580 טייסים ו-5600 אנשי תחזוקה הוכשרו לפעילות על המטוס כאשר צי המטוסים כולו צבר למעלה מ-130 אלף שעות טיסה. זמינות מערכות הנשק של מטוסי ה-F-35 ממשיכה להשתפר כאשר המטוסים החדשים יותר עוברים את רף ה-60% זמינות בממוצע וטייסות מסוימות פועלות בזמינות של למעלה מ-70%. החוזה שנחתם יחל להיות בשימוש החל מה-30 באפריל 2019.

עם קצת עזרה מהחלל

$
0
0

מטוסי הקואליציה שתקפו מתקני נשק כימי בסוריה ב-14 באפריל הסתייעו במודיעין, מידע ונתונים מלוויינים בחלל, כך מגלים קציני "לוחמת חלל"אמריקאים למגזין "POPULAR MECHANICS" 

מפציץ אמריקאי בדרך לתקיפה בסוריה (צילום: AP)

ב-14 באפריל תקפו מטוסי קרב של ארה"ב ומדינות הקואליציה מתקני נשק כימי בסוריה. זו היתה הפעם הראשונה שבה ניצל חיל האוויר האמריקני טכנולוגיות חלל ולוויינים וקציני חלל כדי לתכנן, לכוון את המטוסים התוקפים ולבצע את התקפה האווירית בדיוק רב.

המטוסים המריאו מבסיס חיל האוויר בקטאר, ובמפקדה נכחו, מלבד קציני חיל האוויר, גם קולונל דוויט מורגן, מנהל מבצעי החלל בפיקוד המרכז (CENTCOM) של צבא ארה"ב וכן שני 'קציני לוחמת חלל' -  קצין אלקטרוניקת חלל קפטן אנדרו הריס וקצין מערכות נשק חלל קפטן ריאן פוסטר. תפקיד השלושה היה לסייע לתכנון גיחות התקיפה תוך שימוש בטכנולוגיות לוויינים אמריקניים הסובבים בחלל.

קולונל מורגן הסביר ל-POPULAR MECHANICSכי מערכות חלל ולוויינים מסוגלים היום לסייע לתקיפות טקטיות. לשלושה קציני החלל נמסר בתדרוך לפני התקיפה שהמטוסים יתקפו מכמה כיוונים וכי המטוסים ואוניות בים ישגרו כ-200 טילים אל המטרות בסוריה. הסרנים הריס ופוסט הצטרפו לצוות תכנון הגיחות, כשהם משתמשים במערכת אינפרה-אדום בלוויין בחלל המזהה מקורות חום על הקרקע. המידע הועבר למתכנני התקיפה. מערכת זו יכולה לכסות שטח נרחב מאוד ולזהות בו מקורות חום, לאסוף מודיעין ולהעבירו למתכננים.

בתקיפה בסוריה היה מידע על תותחי נ"מ באזור. מערכת הלוויין העבירה מידע ונתונים על חתימות חום המופקות מסוללות התותחים. יש אפשרות לזהות בטכנולוגיית חלל זו טייס הנוטש את מטוסו וצונח, על פי החום המופק מגופו כשהוא כבר על הקרקע.

לשני קציני החלל במפקדת CENTCOMנמסר מידע מודיעיני שקבע כי כמה מהמטרות, מתקני נשק כימי, נמצאות בתוך אזור מאוכלס באזרחים. מערכות הלוויין, שהן מדוייקות מאוד, קשורות ל-GPSוהן העבירו לטייסים האמריקנים והבריטים נתונים מדויקים שאפשרו לבצע את התקיפה ללא גרימת נזק סביבתי.

קציני החלל סיכמו את חלקם בתקיפת מטרות הנשק הכימי בסוריה באומרם כי החלל נהפך לחלק בלתי נפרד מהלחימה כיום, וכי טכנולוגיות הלוויינים מעלים בצורה משמעותית את היקפי המידע, הנתונים והמודיעין הנאספים בשדה הקרב וכן את רמות הדיוק של מערכות הנשק המשוגרות אל המטרות. 


בית הספר ללימודי קרבות אוויר לכטמ"מים

$
0
0

באקדמיה של חיל האוויר האמריקאי מלמדים כטמ"מים ל"נהל קרבות אוויר"נגד כטמ"מים עוינים. "בסופו של דבר נגיע לפיתוח כלי אוטונומי, שיהיה מסוגל להתמודד עם כטמ"מ אויב", אומרים שם

צילום: AP

'אימלמן', 'חצי S',  'גלגול', 'מספריים'– אלו הם כינויים של תמרוני קרב אוויר המוכרים היטב לטייסים מאז מלחמת העולם השנייה ועד ימינו. עתה מנסים בארה"ב ללמד כלי טיס בלתי מאוישים את התרגילים הללו, כדי שיוכלו להתמודד בקרב אוויר עם קבוצות גדולות של כטמ"מים אלימים עויינים.

האקדמיה של חיל האוויר האמריקני מנהלת מחקר מקיף, שמטרתו לפתח טכנולוגיות ואלגוריתמים שבעזרתם ניתן 'ללמד'כטמ"מים לבצע תמרונים הדרושים בעת קרב אוויר, שמטרתו הסופית היא הפלת מטוס האויב. מדובר בפיתוח יכולות אוטונומיות לביצוע תמרונים חריפים, פניות פתאומיות חריפות, נסיקות וצלילות מהירות ושאר תמרונים שלומדים ומתרגלים טייסים של כלי טיס מאויישים.

פרופ'דל כריסטמן מהאקדמיה של חיל האוויר, מוביל הפרויקט, מסביר ל-FLIGHT GLOBALכי כיום רוב תכניות הטייס האוטומטי של כטמ"מים אינן מסוגלות לבצע באוויר תמרונים חריפים הנחוצים להתמודדות עם כטמ"מ עוין. צריך לפתח יכולות אוטונומיות נוספות וחדשות למטרה זו, הוא אומר.

באקדמיה של חיל האוויר מלמדים את הכטמ"מים דברים כמו טיסה עם בן-זוג, מבנה של שני כטמ"מים, כשאחד מוביל והשני 'מספר 2'ושניהם מפעילים טכנולוגיות הגנתיות והתקפיות, תוך תמיכה וחיפוי הדדי זה לזה. "בסופו של דבר נגיע לפיתוח כלי אוטונומי, שיהיה מסוגל להתמודד עם כטמ"מ אויב  בעזרת יכולת הרג מבוססת אלקטרוניקה או קינטיקה", אומר פרופ'כריסטמן.

באקדמיה מתכנתים כטמ"מים לקבל החלטות באופן אוטונומי-עצמאי ולפעול כקבוצה, כאשר כלי אחד הוא המפקד המוביל והוא מקבל החלטות ומעביר אותן כשהן מעובדות ליתר הכטמ"מים בקבוצה. שלב נוסף: בעזרת טכנולוגיות מבוססות תלת ממד (3D) ומציאות וירטואלית מכשירים כטמ"ם-מפקד, שיידע להפעיל קבוצות גדולות בנות כמה עשרות כלים. 

לצבא ארה"ב דרוש: חימוש מדויק, קל-משקל וארוך-טווח לכטמ"מים ולמסוקי תקיפה

$
0
0

מפקד זרוע האוויר של צבא ארה"ב אמר כי הצבא זקוק לחימוש מדויק ארוך טווח וקל משקל כדי להתמודד עם איומים של מערכות 'נשק מנגד'

צילום: חיל האוויר של צבא ארה"ב, אתר וויקיפדיה

לצבא ארה"ב דרוש חימוש משופר, ארוך-טווח וקל-משקל לכטמ"מים ולמסוקי התקיפה שלו. היצרנים כבר מנהלים תחרות לאספקת החימושים. גנרל פרנק טייט, מפקד זרוע האוויר של הצבא, אמר כי הצבא זקוק לחימוש מדויק ארוך טווח וקל משקל כדי להתמודד עם איומים של מערכות 'נשק מנגד' (STANDOFF WEAPONS) של האויב.

DEFENSE SECURITY AND ARMY NEWS INDUSTRY מסביר כי הכטמ"מ האמריקני הגדול MQ-1C  GREY EAGLE מסוגל כיום לשוטט במשך יום שלם מעל שדה הקרב ולשגר טילי אוויר-קרקע  HELLFIRE AGM-114 כאשר הכטמ"מ מזהה מחבל רוכב על אופנוע או חבורת טרוריסטים מצטופפת סביב מדורה. אלא שטיל 'הלפייר', משקלו כ-50 ק"ג, ומוטב שהכטמ"מ ישא טילים יותר קלי-משקל, ואז ניתן היה לחמש בהם לא רק כטמ"מים אלא גם מסוקי תקיפה מסוג 'אפאצ'י'לאותן משימות.

נמסר כי כמה יצרנים המתמחים בייצור חימושים לכטמ"מים ולמסוקי תקיפה כבר מצוים בתחרות לאספקת טילים קלי-משקל לצבא, "ותחרות היא עניין חיובי ביותר", אומרים בצבא ארה"ב. 

המטרה: טכנולוגיות עתידיות בתחום האווירי

$
0
0

סיקורסקי, חברה של לוקהיד מרטין, משיקה את תחרות היזמות התשיעית המובלת על ידי סיקורסקי חדשנות

צילום: לוקהיד מרטין

סיקורסקי, חברה של לוקהיד מרטין, משיקה את תחרות היזמות התשיעית המובלת על ידי סיקורסקי חדשנות, גוף הפיתוח וההנדסה של סיקורסקי. במסגרת התחרות, חברות וסטארטאפים מרחבי העולם מוזמנים להשתתף ולהציג רעיונות טכנולוגיים חדשניים שיאיצו פיתוחים וישתלבו בתחום מסוקי העתיד.

"תחרות היזמות של סיקורסקי היא דרך מצוינת וייחודית עבורנו להכיר ולעבוד עם גורמים מגוונים איתם נוכל לפתח טכנולוגיות עתידיות שיקדמו את היכולות של כלי הטיס אותם אנו מפתחים ומייצרים", כך אמר כריס ון בויטן, סגן נשיא בסיקורסקי חדשנות. "אנחנו לא יכולים לחכות ולראות אילו טכנולוגיות נראה במסגרת התחרות השנה".

התחרות, שנערכת זו השנה התשיעית, מתחלקת למספר נושאים בהם יכולות חברות להציג יכולות מהפכניות בעלות פוטנציאל עבור סיקורסקי: סיוע בטיסה בתנאי מזג אוויר קשים, מבנים בעלי ביצועים ויכולות גבוהות, מתודות שליטה בטיסה בתנאים לא יציבים ומבט בזמן אמת לביצועי מפעלים.

הפרס לזוכה/זוכים עומד על סכום לא מדולל של 25 אלף דולר ופתח לשיתוף פעולה אפשרי עם סיקורסקי בעתיד. ניתן להגיש מועמדות באתר החברה עד ה-21 לספטמבר השנה.

צוותים המעוניינים להשתתף בתחרות יכולים להתמודד באחד או כמה מהנושאים שנידונים השנה ואשר ייבחנו על ידי צוות השופטים על פי מספר קריטריונים: היתכנות טכנית, מקצועיות הצוות, ערך ההצעה ועוד. ההצעות שיעלו לשלב המכריע יוזמנו להציג את פתרונותיה בפני אנשי לוקהיד מרטין-סיקורסקי. המועמדים בקטגוריות השונות ייבחנו בשלב הגמר על פי איכות הצגת ההצעות, החדשנות שבם מביאים, הערך הטכנולוגי שיופק מהם והקשר העתידי האפשרי עם אנשי החברה.

 

"רוסיה לא מספקת לסוריה מערכות הגנ"א S-300 ואין על כך מו"מ"

$
0
0

יועצו של נשיא רוסיה פוטין לשת"פ טכני-צבאי אמר בסוף השבוע כי "לסורים יש כל מה שהם צריכים"

מערכת S-300 מוצגת באיראן (צילום ארכיון: AP)

"רוסיה לא מספקת טילי קרקע אוויר S-300לסוריה ולא מתנהל על כך שום משא ומתן. לסורים יש כל מה שהם צריכים", כך הודיע בסוף השבוע במוסקבה ולדימיר קוז'ין, יועצו של הנשיא פוטין לענייני שת"פ טכני-צבאי.

ואילו דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר באותו נושא: "מעולם לא הודענו על משלוחי טילים אלו לסוריה. אמרנו רק כי אחרי התקיפות של ארה"ב, צרפת ובריטניה בסוריה, רוסיה שומרת לעצמה את הזכות לעשות כל מה שהיא סבורה שיש לעשות". 'ספוטניק ניוז'מזכיר כי אחרי פגישה פוטין ונתניהו בשבוע שעבר אמר נתניהו לכתבים כי אין מקום לדאגה שרוסיה תמנע פעולות צבאיות ישראליות בסוריה.

'רוסובורונאקספורט', חברת יצוא הנשק ברוסיה, הודיעה על מוכנותה לספק לסוריה נשק להגנה אווירית בתנאי שהמנהיגות הבכירה ברוסיה תיתן אור ירוק. משרד ההגנה הרוסי פירט את מערך ההגנה האווירית שבידי הסורים, ומסר כי לסורים יש כיום טילי S-125, S-200, BUKו-KVADRAT.

סיקורסקי מסרה את מסוק ה-CH-53K הראשון לכוחות הנחתים בארה"ב

$
0
0

צילום: לוקהיד מרטין

סיקורסקי, חברה של לוקהיד מרטין, מסרה את מסוק ה-CH-53Kהראשון לכוחות הנחתים בארה"ב (USMC) מבין 200 שהוזמנו בסך הכל. מסוק ה-CH-53Kהוא מסוק חדש לחלוטין שמיועד להחליף את מסוקי ה-CH-53Eשל כוחות הנחתים, אשר ביצע את טיסתו הראשון ב-1974 ונכנס לשירות בכוחות הנחתים ב-1981.

"מסירת מסוק ה-CH-53Kהראשון לכוחות הנחתים מהווה את ציון הדרך הראשון בקליטתם של מסוקי התובלה הכבדה מהדור הבא של סיקורסקי. המסוקים מביאים יכולות מוגדלות ומתקדמות לשדה הקרב ומאפשרי גמישות בביצוע המשימות תוך הגדלת היעילות והחיסכון, בין אם מדובר בסיוע לכוחות קרקע, משימות סיוע הומניטאריות או במקרי אסון", אמר דן שולץ, סגן נשיא בכיר בסיקורסקי. "עם 18 מסוקים שנמצאים כעת בשלבי ייצור שונים, צוותי סיקורסקי והספקים השונים פועלים להשלמת הייצור והמשך המסירה הצפויים".

מסוק ה-CH-53Kהראשון יוצב בבסיס הנחתים "ניו ריבר"בג'קסונוויל, צפון קרולינה ויעבור מבחני תמיכה שיתבצעו על ידי הנחתים שיפעילו את המסוק וינטרו את נושאים התחזוקה, תמיכה ולוגיסטיקה. ההערכות שיינתנו יעסקו בהפעלת המסוק בתצורות שונות ולצרכים מבצעיים שונים, על ידי אנשי הקרקע והאוויר של הנחתים. תוכנית תמיכה זו תוודא כי המסוק הבאים שייכנסו לשירות יהיו מוכנים בצורה מלאה וברמת קו המסוקים כולו, עם כניסתם לשירות. המסוק השני צפוי להימסר בתחילת שנת 2019.

מסוק ה-CH-53Kסיים את מבחני הטיסה שנקבעו במהלך הגדרת פיתוח וייצור המסוק: הוא הרים משקל חיצוני של 36,000 ליברות למצב ריחוף ולמצבי טיסה שונים שבחנו את יכולות הטיסה והביצועים של המטוס וכן את חוזקו של המבנה לשאת את המשא. המשקל הכולל של המסוק בזמן הניסוי עמד על 91,000 ליברות – המשקל הכבד ביותר של מסוק שיוצר אי פעם על ידי סיקורסקי. עד כה, ביצע המסוק מגוון רחב של ניסויי נשיאת משאות, כשהמשקל הכבד ביותר עד לניסוי הנוכחי עמד על הרמת 27,000 ליברות, כולל הרכב הטקטי JLTV. המסוק יכול לשאת משקל חיצוני של 27,000 ליברות למרחק של 110 מיילים בתנאי מזג אוויר חם – פי שלוש מהיכולות של מסוקי ה-CH-53Eהוותיקים. מעטפות טיסה רחבות יותר הושגו בריחופים מסוגים שונים, טיסה ב-200 קשר, טיסה ב-18,500 רגל, פניות של 60 מעלות, המראות ונחיתות ממשטחי בעלי זווית של עד 12 מעלות, הטלת מטען חיצוני וניסויי ירי בתותחים.

טיסת בכורה לכטמ"מ האירופי PIAGGIO תוצרת איירבוס, דאסו וליאונרדו

$
0
0

על פי הדיווחים, הכטמ"מ יעשה שימוש במערכת הניווט הלווייני האירופית החדשה 'גליליאו', ורק בשלב הראשון ישתמש במערכת האמריקנית GPS 

הכטמ"מ האירופאי (צילום: חברת PIAGGIO P.1HH)

הכטמ"מ הראשון מתוצרת אירופאית, לטווח בינוני ושהייה ממושכת באוויר, ביצע את טיסת הבכורה שלו באיטליה כשהוא משתמש בנתוני ניווט ובערוצי העברת נתונים שמספק לו הלוויין האירופי ATHENA FIDUS  בחלל.

הכטמ"מ PIAGGIO P.1HHהמריא לטיסת הבכורה משדה תעופה בסיציליה בתום תקופת המתנה ממושכת ל-MALE  (כטמ"מ לטווח בינוני ושהייה מושכת) תוצרת אירופה. פרויקט הכטמ"מ האירופי משותף לחברות דאסו, איירבוס וליאונרדו.

DEFENSE NEWSמדווח שהכטמ"מ יעשה שימוש במערכת הניווט הלווייני האירופית החדשה 'גליליאו', ורק בשלב הראשון ישתמש במערכת האמריקנית GPS. חברת הייצור של הכטמ"מ PIAGGIO AEROSPACEנמצאת בבעלות חברת ההשקעות והפיתוח MUBADALAבכווית.

'ליאונרדו'צופה שעד שנת 2035 יטוסו בשמי אירופה 400 אלף כטמ"מים מסחריים. 

המתח בין סעודיה לקטאר גובר

$
0
0

על פי דיווח בעיתון הצרפתי "לה מונד"מלך סעודיה שלח מכתב לנשיא צרפת ובו "סעודיה מאיימת לנקוט באמצעים צבאיים אם רוסיה תספק לקטאר מערכת הגנ"א S-400"

מערכת הגנ"א רוסית מסוג S400 (צילום: AP)

סלמן מלך סעודיה שלח מכתב לנשיא צרפת עמנואל מקרון, ובו ביקש את עזרתו לסיכול העסקה למכירת מערכת הגנ"א מתקדמת S-400מרוסיה לקטאר. המכתב כולל אזהרה שאם תבוצע עסקה עם קטאר, "קטאר עלולה לפנות לנקיטת אמצעים דרסטיים", הכוללים צעדים צבאיים.

העיתון 'לה מונד'דיווח בסוף השבוע שסעודיה מזהירה שעסקת S-400עם קטאר היא בבחינת איום על ביטחון המרחב האווירי של סעודיה. "במקרה של ביצוע עסקה בין מוסקבה לדוחה", נאמר במכתב של מלך סעודיה לנשיא צרפת מקרון, "הממלכה תהיה מוכנה לנקוט בכל האמצעים הנחוצים כדי לחסל את מערכת ההגנה, וזה כולל פעולה צבאית".

סעודיה עצמה חתמה על הסכם עם רוסיה לאספקת מערכת ההגנה S-400ושתי המדינות עוסקות עתה ב"פרטים ה טכניים של העסקה", כדברי שגריר סעודיה  במוסקווה.

בחודש ינואר האחרון  גילה שגריר קטאר במוסקבה, פאהד בין מוחמד אל-עטייה, בראיון ל-RIA NOVOSRIשקטאר מנהלת שיחות עם מוסקווה לרכש שתי מערכות הגנ"א – S-400  ו-PANTAIR S-1, אך לא ברור מה מצב התקדמות העסקה ואם אמנם היא תצא לפועל. 


תע"א ותעש מערכות מציגות: טיל אוויר-קרקע ארוך טווח, המיועד לפגיעה מדויקת

$
0
0

ה- RAMPAGE (צילום: תעשייה אווירית)

טיל RAMPAGE הינו טיל תקיפה ארוך טווח, המיועד לפגיעה מדויקת במגוון רחב של מטרות איכות, אשר פותח בשיתוף פעולה של שתי תעשיות ביטחוניות מובילות בישראל, תעש מערכות והתעשייה האווירית. שתי התעשיות מתמחות בפיתוח וייצור של טילים מדויקים. ה-RAMPAGE הינו טיל חדשני, פרי פיתוח ושילוב ייחודי של הידע, הנכסים הטכנולוגיים והניסיון מצטבר של שתי החברות. הטיל המדויק פותח כמענה לצורך מבצעי מובהק של שדה הקרב העתידי כ"נשק מנגד" - חימוש שמוטל מטווח רחוק, מחוץ לאזור המוגן בטילי נ"מ (אזור מוגן טילים). הוא מצויד בראש קרבי, מנוע רקטי וחליפת ניווט מתקדמת המאפשרים את ביצוע משימת התקיפה של יעדים איכותיים ומוגנים היטב בדיוק מרבי.

ל- RAMPAGE יכולת חדירה מיטבית כנגד מערכי הגנה, דיוק פגיעה נקודתי, והוא מסב מינימום נזק לסביבה, וכל זאת במחיר משימה נמוך מאוד ביחס לפתרונות קיימים. המטרות האופייניות ליכולותיו של הטיל החדש הן מרכזי קשר ושליטה, בסיסי חיל אוויר, מרכזי תחזוקה, תשתיות ומטרות שטח ערכיות - גם כאלה אשר מוגנות היטב על ידי מערכות נ"מ.

הטיל הינו בעל יכולת לפעול בכל תנאי מזג אוויר, יום לילה, בפשטות בתפעול וללא "אדם בחוג". הטיל ניתן לנשיאה על מגוון רחב של מטוסים מערביים ומזרחיים, משקלו כ- 570 ק"ג ואורכו כ 4.7 מ'.

 בועז לוי, סמנכ"ל, מנהל חטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית: "אנו רואים ב- RAMPAGE מוצר חשוב שעונה לפער מבצעי אמתי בצורה טובה ויעילה מאוד. התעשייה האווירית ותעש השקיעו חשיבה רבה בהגדרת נקודת עבודה חדשנית זו המביאה לידי ביטוי את הניסיון הטכנולוגי והמבצעי רב השנים וזאת – בתג מחיר אטרקטיבי ורלוונטי לכל השווקים בעולם."

אלי רייטר, סמנכ"ל, מנהל חטיבת האש בתעש מערכות: "כחלק מתפיסת המענה לאתגרי שדה הקרב המודרני, תעש מערכות ותעשייה אווירית גאים לחשוף את טיל ה RAMPAGE המצטרף למשפחת הטילים המדויקים אותם אנו מספקים מזה שנים לצבאות מתקדמים בעולם. טיל הRAMPAGE -  משלים את המענה המתקדם בממד האווירי ומהווה קפיצת מדרגה במענה המבצעי , תוך שהוא שומר על יחס עלות – תועלת יוצאים מהכלל, הרלוונטי לחילות אויר רבים בעולם". 

קורקעו כל מפציצי B1B בחיל האוויר של ארה"ב בשל תקלות מנוע ומושב המפלט

$
0
0

מפציץ מסוג B1B (צילום: AP)

חיל האוויר של ארה"ב קירקע בסוף השבוע את כל צי המפציצים הכבדים B1B LANCERבגלל תקלת מנוע ותקלה במושב המפלט של אחד המפציצים. פיקוד המפציצים הגלובלי הוציא הודעת קירקוע בטיחותי למפציצים אלו, הפזורים באתרים שונים בעולם.

בסוף השבוע ביצע מפציץ B1Bנחיתת חירום בשדה התעופה מידלנד בטקסס בגלל תקלת מנוע. כמו כן הודיע פיקוד המפציצים כי על מסלול הנחיתה התגלו אחרי הנחיתה חלקים ממושב המפלט של הטייסים. THE AVIATIONIST  מדווח כי  ראש מטה חיל האוויר גנרל דיוויד גודלפיין הורה לבצע בדיקות בטיחות בכל צי המטוסים מדגם זה.

בדיקות ראשוניות הראו שאחרי הנחיתה הפעילו הטייסים ידנית את מערכת פליטת המושב, אך הוא לא פעל כהלכה וחלקים ממנו התפזרו על המסלול.

קצינים בחיל האוויר מסרו ל-CNNשכמה מפציצי LANCERמוצבים בבסיס האוויר אל-עודייד בקטאר וכי טיסותיהם לעירק, סוריה ואפגניסטן יימשכו.

B1Bהוא מפציץ כבד בן ארבעה מנועים, מהירות על קולית של 1.2 מאך. 

"הטכנולוגיות של מטוסי F-35 הן קריטיות להתמודדות עם איום הרקטות הגדול של חיזבאללה"

$
0
0

נשיאת לוקהיד מרטין דיברה על יכולותיו העתידיות של מטוס החמקן מסוג F-35

נשיאת לוקהיד מרטין מרילין יוסון (צילום: AP)

בתרגיל באש חיה שנערך בסוף השנה שעברה שימש מטוס חמקן F-35של המרינס כ"חיישן מוטס", איתר וזיהה מטרה רחוקה, מעבר לאופק, שידר את המידע לסוללות רקטות של צבא ארה"ב (HIMARS), שהשמידו את במטרה.

"בישראל כבר הוכיחו מטוסי 'אדיר'את יכולתם לפעול תוך שת"פ עם כוחות קרקע וים של צה"ל. טכנולוגיות השליטה והבקרה במטוס הן קריטיות להתמודדות עם איום הרקטות הגדול של חיזבאללה, בכך שיש למטוס יכולות לזיהוי מהיר של מטרות ותיעדופו עבור חיל האוויר הישראלי", אמרה נשיאת לוקהיד מרטין מרילין יוסון.

היא המשיכה ותיארה כיצד "בשלב הראשון של מבצע צבאי ייעודו של החמקן הוא להיות כלי הטיס הראשון שיחדור לתוך תחום אווירי רווי איומים  קרקעיים וישמיד איומים. בשלב מאוחר יותר בקרב, ה'אדיר'יטוס בתצורה שאנו מכנים 'תצורת חיה', כשהוא נושא 18,000 פאונד חימוש פנימי וחיצוני. במקביל יכול המטוס לשמש מפקדה מוטס שתנהל את הקרב תודות לחליפת הסנסורים הייחודית שבה מצויד המטוס".

לוקהיד מרטין, אומרת מרילין יוסון, רואה בחזונה שמטוס F-35יטוס יחד עם קבוצת כטמ"מים אוטונומיים למחצה, כאשר טייס החמקן שולט בכלים הבלתי מאוישים ומפנה אותם לניטרול מתקני מכ"ם של האויב או סוללות נ"מ.

ראש סוכנות הגנת הטילים של ארה"ב אמר באחרונה בקונגרס האמריקני, כי בעתיד הקרוב יהיו מטוסי F-35מרכיב חשוב במערכות הגנה האווירית נגד טילים בשל יכולתם לאתר, לזהות, ליירט ולהשמיד טילים בליסטיים. 

פרסום ראשון: בלוני התצפית של RT בשימוש מבצעי של צבא צרפת

$
0
0

מכנ"ל החברה רמי שמואלי גילה במהלך תערוכת יורוסאטורי כי בלוני התצפית של החברה, מדגם SkyStar 180 נכנסו לשימוש מבצעי בצבא צרפת תחת הסכם חכירה. סיקור מיוחד מפריז

צילום: חברת RT

בלוני התצפית של חברת RT הישראלית נכנסו לשימוש צבא צרפת, זאת גילה מנכ"ל החברה רמי שמואלי, במהלך תערוכת יורוסאטורי המתקיימת בימים אלה בפריז. "מערכת בלוני התצפית מסוג SkyStar 180 נמצאת בשימוש מבצעי של צבא צרפת, תחת הסכם חכירה. אנו רואים בצרפת ובצבאה כאחד הכוחות המובילים בעולם, ואנו מלאי גאווה שבחרו במוצר שלנו לתמוך במשימות שלהם".

שמואלי הוסיף ואמר כי "אני יכול לומר כי הפידבק שאנו מקבלים מהם חיובי".

מערכות הבלון של RT, משפחת ה Skystar, מתאימות למגוון משימות, החל ממשימות מודיעין ואבטחה מבצעיות, דרך הגנת גבולות, בטחון פנים, משימות משטרתיות ואבטחת אירועים אזרחיים. הן מגיעות בגדלים שונים ויכולות לשאת מגוון מטענים שונים, וביניהם מצלמות, מטע"דים, ציוד תקשורת, מודיעין ועוד. מערכות הבלון של RT מסוגלות לפעול בתנאי מזג אוויר ורוח קשים, ולהישאר באוויר עד 72 שעות ברצף. בלוני התצפית של RT צברו כבר יותר מ-1,500,000 שעות פעולה מבצעיות, והם פעילים כיום במדינות רבות ושונות ברחבי העולם.

ה-Skystar 180 היא מערכת בלון תצפית טקטית קטנה, המסוגלת להגיע לגובה של עד כ-300 מטר ולהישאר באוויר למשך כ-72 שעות – שלאחריהן יש להוריד את הבלון להפסקה של כ-20 דקות בלבד לשם מילוי הליום מחודש. מערכת זו מותאמת לשימושים צבאיים, הגנת גבולות ומתקנים אסטרטגיים, משימות של HLS ומשטרה, הגנת אישים ואבטחת אירועים רבי משתתפים.

לוקהיד מרטין והפנטגון מסרו את מטוס ה-F-35 ה-300

$
0
0

צילום: חברת לוקהיד מרטין

לוקהיד מרטין ומשרד ה-JPO בפנטגון ממשיכים את המומנטום וההתקדמות של תוכנית מטוס ה-F-35 עם מסירת המטוס ה-300. המטוס ה-300 הינו מדגם A ומיועד להצבה בבסיס חיל האוויר האמריקאי “היל” ביוטה.

"מטוס ה-F-35 הוא מערכת נשק שמהווה גורם מפתח באסטרטגיית ההגנה הלאומית של ארה"ב ומספק יכולות מוכחות ומתקדמות לעמידה בהגדרות המשימה", כך אמר אדמירל מאט וינטר, מנהל תוכנית מטוס ה-F-35 במשרד ה-JPO בפנטגון. "מטוס הייצור מספר 300 מהווה ציון דרך יוצא דופן לשיתוף הפעולה הגדול בין כלל השותפים בתוכנית. בהסתכלות קדימה, הצוות כולו נשאר מחויב להפחתת העלויות, הגדלת האיכות והאצת תהליכי הייצור והמסירה בכל התחומים: פיתוח, ייצור אחזקה ותפעול".

197 מטוסים מתוך ה-300 שנמסרו הם מדגם A, 75 מדגם B ו-28 מדגם C. המטוסים נמסרו הן לכוחות המזוינים של ארה"ב והן לשותפים ולקוחות ברחבי העולם. יותר מ-620 טייסים ו-5,600 אנשי תחזוקה הוכשרו לעבודה על המטוס והצי הכולל טס במצטבר למעלה מ-140 אלף שעות טיסה.

עם עליית קצב הייצור והטמעת טכנולוגיות ושיטות עבודה שמייעלות את תהליך הייצור, לוקהיד מרטין נמצאת במסלול להקטנת עלויות מטוס F-35 מדגם A ל-80 מיליון דולר בשנת 2020 – סכום דומה או קטן ממחירו של מטוס מהדור הרביעי. הטמעת לקחים, ייעול תהליכים, אוטומציה בייצור, שדרוגים בכלי העבודה ויוזמות בשרשרת האספקה תרמו כולם להפחתה משמעותית במחיר המטוס ובייעול תהליכי העבודה. בין היתר ניתן לציין כי מחירו של מטוס F-35A ירד בכ-60 אחוז לעומת המטוס מהחוזה הראשון שנחתם; Touch labor  קטן ב-75 אחוז במשך חמש שנים; זמן הייצור הצטמצם ב-20% לעומת שנת 2015 ועוד.

תוכנית המטוס עמדה ביעדי המסירה לשנת 2017 עם 66 מטוסים שהועברו ללקוחות, נתון המדגים גידול של כ-40% לעומת שנת 2016. צפי המסירה לשנת 2018 עומד על 91 מטוסים כשעד 2023 היעד עומד על גידול קבוע עד לרמה של 123 מטוסים בשנה.

Viewing all 439 articles
Browse latest View live