Quantcast
Channel: Israel Defense - אוויר וחלל
Viewing all 439 articles
Browse latest View live

חברת UVISION הדגימה ל"לקוח אסטרטגי"את הכטמ"מ המשוטט החדש שלה

$
0
0

מנכ"ל UVISIONנועם לויט, הדגיש כי המערכת פשוטה להפעלה, ומאפשרת לכוחות קרקע בשדה להגיב במהירות ובכך למנוע איום

צילום: חברת UVISION

חברת UVISION, המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק כטמ"מים משוטטים, הדגימה בהצלחה את הכטמ"מ המשוטט ארוך הטווח החדש מדגם HERO-400EC ל"לקוח אסטרטגי".

ההדגמה התקיימה בחודש שעבר בדרום הארץ, והוכיחה את יכולת הכטמ"מ המשוטט לפגוע במטרה בדיוק רב. הוכחו גם יכולות הכטמ"מ לעקוב אחר המטרה ולנעול עליה, כאשר המטרות הן כלי רכב בתנועה או מטרה אנושית. כן הוכחה יכולת להפסיק את משימת הכלי מסיבות מבצעיות.

מנכ"ל UVISION נועם לויט, הדגיש כי המערכת פשוטה להפעלה, ומאפשרת לכוחות קרקע בשדה להגיב במהירות ובכך למנוע איום. הכטמ"מ המשוטט החדש מונע במנוע חשמלי חדש המאפשר שיוט שוטטות בגובה נמוך, חתימה אקוסטית ותרמית נמוכה ובכך הכלי מקבל תכונת חמקנות משופרת.

המבנה המיוחד של כלי הטיס מבטיח דיוק פגיעה במטרות נייחות וניידות תוך המעטת נזק סביבתי. משקל  הרש"ק 10 ק"ג והוא מסוגל להשמיד טנק ולפגוע במטרות מבוצרות. אורך הכטמ"מ המשוטט 2.1  מטרים, מוטת כנפיו 2.4 מטרים, משקל המראה מרבי 40 ק"ג. במטע"ד מערכת אלקטרו-אופטית ואינפרה אדום מיוצבת וערוץ תקשורת נתונים דו-כיווני לטווח של 40 עד 150 ק"מ. יכולת שהייה באוויר שעתיים, והכטמ"מ מופעל על ידי איש צוות אחד.

חברת UVISION פיתחה ומשווקת שמונה כטמ"מים ממשפחת HERO, למגוון משימות וטווחים. 


דיווח: נכשל שיגורו של לוויין ריגול סודי ביותר של ממשלת ארה"ב

$
0
0

כלי התקשורת בארה"ב טוענים כי חברי קונגרס אמריקניים קיבלו דיווח לפיו לוויין ריגול סופר-סודי של ממשלת ארה"ב, אבד, או נהרס, מיד אחרי ששוגר לחלל על טיל שיגור של חברת SPACE X בקייפ קנברל, פלורידה

שיגור הלוויין (צילום: AP)

מה קרה ללוויין הריגול הסודי האמריקני ZUMA? כלי התקשורת בארה"ב דיווח בסוף השבוע כי חברי קונגרס אמריקניים קיבלו דיווח לפיו לוויין ריגול סופר-סודי של ממשלת ארה"ב, אבד, או נהרס, מיד אחרי ששוגר לחלל על טיל שיגור של חברת SPACE Xבקייפ קנברל, פלורידה.

לחברי הקונגרס נמסר כי הלוויין, שכינויו ZUMA, כנראה נשרף באטמוספירה אחרי שנכשלה ההפרדה בין חלקו התחתון של הלוויין לבין חלקו העליון של טיל השיגור FALCON 9. כלי התקשורת מדווחים כי לדעת מומחים, שווי הלוויין ביליוני דולרים. חברת נורת'רופ גראמן, שבנתה את הלוויין, הודיעה: "איננו יכולים למסור מידע על משימות מסווגות", ואילו מנכ"ל חברת SPACE X, גווין שיטוול, אמר כי הטיל פלקון 9 פעל כהלכה, "ואם יתבררו עובדות אחרות, נודיע. אולם הואיל ומדובר בפרוייקט חשאי, לא נוכל להתייחס".

אף לא אחד מהגורמים מסר פרטים כלשהם על הלוויין, אולם כל אמצעי התקשורת בארה"ב מגדירים את ZUMA'לוויין ריגול מסווג וסודי ביותר'.

קוריאה הדרומית ויפן שוקלות הפעלת מטוסי חמקן F-35 מספינת תקיפה ונושאת מסוקים

$
0
0

מטוס F-35B לקראת נחיתה (צילום: חיל הנחתים האמריקאי, אתר וויקיפדיה)

קוריאה הדרומית ויפן שוקלות לרכוש מטוסי חמקן F-35B, הדגם הממריא ונוחת אנכית, שיופעלו מסיפוניהן של ספינת תקיפה גדולה (קוריאה) ושל נושאת מסוקים (יפן). לצי של קוריאה הדרומית יש ספינת תקיפה (ASSAULT SHIP) בת 14,300 טונות, ומקור צבאי מסר לסוכנות הידיעות YONHAPבסיאול כי צמרת הצבא והצי דנה בשאלה אם ניתן יהיה להפעיל F-35מכלי שיט זה. העיתון JAPAN TIMESדיווח כי בכוונת יפן להפעיל את מטוסי החמקן מנושאת מסוקים.

האתר MILITARY.COMמוסר, כי לשני הציים באסיה בעיה דומה: האם ניתן, ואיזה מחיר, להתאים את כלי השיט – ספינת תקיפה ונושאת מסוקים – לנחיתות והמראות של מטוס קרב מתקדם בן דור 5. למומחים ברור שיש לתכנן מחדש ולחזק את משטח הנחיתה של ספינת תקיפה (שאיננה נושאת מטוסים), בעיקר בגלל החום הרב הנפלט ממנועי מטוס החמקן בעת נחיתה והמראה אנכיות. כיום מתוכננת ספינת תקיפה לשאת על סיפונה 10 מסוקים.

בשנת 2014 הזמינה קוריאה הדרומית בחברת לוקהיד מרטין 40 מטוסי F-35A, הדגם הרגיל, שיסופקו בין השנים 2018 ל-2021, במחיר של 6.75 מיליארד דולר.

בעניין מטוסי F-35אמר באחרונה הסגן החדש של שר ההגנה האמריקני, פטריק שנהאן (לשעבר בכיר בחברת בואינג) כי היעד של לוקהיד מרטין לשנה זו הוא להמשיך להפחית את מחירו של המטוס, וכן להגביר את קצב הייצור של מטוסי F-35. "הם (לוקהיד מרטין) עברו כבר משלב  פיתוח המטוס לשלב של ייצור בקצב מלא", אמר שנהאן לכתבים בפנטגון. הפנטגון מסר כי בשנת 2017 נמסרו ללקוחות 66 מטוסי F-35והשנה יימסרו 99 מטוסים. רק ב-2023 יגיע הייצור לקצב המתוכנן, שהוא 160 מטוסי חמקן בשנה.

טיל יירוט זעיר של לוקהיד מרטין השלים ניסוי מוצלח

$
0
0

צילום: לוקהיד מרטין

טיל יירוט מיניאטורי לפגיעה פיזית במטרה (MHTK) שיוצר על-ידי לוקהיד מרטין השלים ניסוי טיסה מבוקר במהלכו נבדקו יכולותיו וביצועי המבנה והאלקטרוניקה של מבנה הטיל, שנבנה בשתי תצורות (אקטיבי וחצי אקטיבי). זהו הניסוי הראשון לבחינת האלקטרוניקה והשני לבחינת המבנה, המשותף לשתי התצורות. הניסוי נערך בשדה הניסויים ווייט סנדס בניו-מקסיקו במימון של לוקהיד מרטין.

הניסוי הוכיח את כושר התמרון ואת היכולות האווירודינמיות של טיל ה-MHTK, שמיועד להשמיד רקטות, פגזי ארטילריה ופצצות מרגמה בטווחים שעולים בהרבה על אלה של מערכות נוכחיות אחרות. השיגור שבוצע מקדם את התוכנית ומעלה את רמת בשלות השילוב של הטיל MHTK עם משגר ה-MML.

"הצבא האמריקאי ולקוחות בינלאומיים מבינים כי הסביבה הביטחונית הגלובאלית של היום דורשת פתרונות זריזים לטווח קרוב שמגנים על חיילים ואזרחים מרקטות, פגזי ארטילריה ופצצות מרגמה שנורים על-ידי האויב וטיל ה-MHTK מהווה פתרון אפקטיבי וקטן לאותם איומים", כך אמר טים קאהיל, סגן נשיא למערכות הגנה וטילים בלוקהיד מרטין. "ניסוי זה הוא ציון דרך קריטי שמפגין את הבשלות והיעילות של המיירט, ואנו ממשיכים קדימה על פי התוכניות".

הטיל המיירט MHTK תוכנן להיות קטן בגודלו תוך שמירת הטווח, הקטלניות והאמינות של מיירטים אחרים הפוגעים פיזית במטרה (hit-to-kill). אורכו של הטיל הוא 72 ס"מ בלבד, ומשקלו 2.2 ק"ג בזמן השיגור. העקבה הקומפקטית של הטיל הזעיר מאפשרת לארוז מספר יחידות בזביל MML אחד.

הטיל MHTK משתמש בשיטת הפגיעה הפיזית במטרה כדי להשמיד איומים באמצעות האנרגיה הקינטית של התנגשות גוף-בגוף. טכנולוגיה זו מבטלת את הסיכון של נזק אגבי שנראה ביירוטים מסורתיים עם ראש קרבי מתפוצץ. ה-MHTK משלים מיירטים אחרים של לוקהיד מרטין הפועלים בשיטת הפגיעה הפיזית במטרה ומספק קטלניות בטווח קרוב, כחלק מהגנה רב-שכבתית אמיתית ומוכחת.

ארה"ב: מטוסי חמקן F-35 מקבלים מערכת אוטומטית למניעת צלילה והתנגשות עם הקרקע

$
0
0

צילום: AP

מטוסי חמקן F-35של צבא ארה"ב יצויידו בטכנולוגית אוטומטית חדישה שתמנע מהטייס לכוון – בטעות או בגלל אובדן הכרה – את מטוסו לכיוון הקרקע ולהתרסק.

הנהלת תכנית מטוחי F-35בצבא ארה"ב מסרה בסוף השבוע, כי בקרוב תותקן במטוסים התוכנה של "המערכת האוטומטית למניעת התנגשות עם הקרקע" (AUTO-GCAS). התוכנה יוצרת באופן אוטומטי תמרון של המטוס המונע צלילה לכיוון הקרקע והתנגשות. המערכת מבוססת GPSומד-גובה מיוחד, והשילוב ביניהם מסוגל לחזות שצפוייה התנגשות כתוצאה מיוזמה מוטעית של הטייס.

MILITARY.TECHמסביר כי גם טייסי קרב מנוסים עלולים למצוא עצמם בתופעה הידועה בשם "טיסה מבוקרת לתוך שטח" (CFIT). כאשר קרובה התנגשות עם האדמה, המערכת מזהירה את הטייס לנקוט מיד בתמרון לביטול הצלילה. אולם אם הטייס איננו מגיב, או מסיבה כלשהי איננו מסוגל להגיב, המכשיר נכנס מיידית לפעולה, מיישר ומאזן את המטוס ומבצע נסיקה חריפה בעוצמה של 5Gהמרחיקה את המטוס ממסלול הצלילה לעבר האדמה. אחרי מביצוע התמרון המערכת מחזירה לטייס את השליטה על המטוס.

מערכת דומה מפעילים טייסי F-16כבר שלוש שנים, ונודע נכי היא הצילה את חייהם של שבעה טייסים. ב-2016 איבד טייס F-16של המשמר הלאומי של אריזונה את הכרתו והחל להיכנס למצב של צלילה לקרקע. צילומים הראו שהמטוס התקרב לאדמה במהירות רבה "כמו טיל", ואז התערבה מערכת המניעה בהצלחה.

פקידים רשמיים בתכנית מטוסי החמקן מסרו, כי התקנת מערכות מניעת התנגשות עם הקרקע במטוסי F-35באה בדיוק כאשר זרוע  האוויר של חיל הנחתים מתכוננת לפריסה מבצעית ראשונה של מטוסי BF-35על נושאות מטוסים באוקיאנוס השקט השנה, ומיד אחרי כן ייכנסו למעגל מבצעי באזור הים התיכון.

'מסוק העתיד' KING STALION: חזק, מהיר, ניהוג אוטומטי, תא מטען ענק, קשוח ושריד

$
0
0

במסגרת תוכנית חיל האוויר להחליף את מסוקי התובלה הכבדים, נפגשה צמרת המפתחים של מסוקי CH-53K עם נציגי חיל האוויר, במסגרת ביקור שערכו בארץ

המסוק מדגם CH53K (צילום: חיל הנחתים של של צבא ארה"ב, אתר וויקיפדיה)

טייסים בחיל האוויר הישראלי, ביניהם בכירים, כבר הטיסו את מסוקי התובלה החדשים של סיקורסקי/לוקהיד מרטין מדגם CH-53K KING STALION,  ובחיל האוויר מגלים עניין רב במסוק זה, האמור, אם יירכש, להחליף את מסוקי התובלה הכבדה 'יסעור', ההולכים ומתיישנים. ישראל מעוניינת לרכוש 24 מסוקי תובלה כבדה חדשים.  

חברת לוקהיד מרטין, הבעלים של סיקורסקי, יצרנית המסוקים, אירחה השבוע בארץ את צמרת התכנית המנהלת את פיתוח וייצור מסוקי CH-53K. הם נפגשו עם נציגים של חיל האוויר להמשך הצגת המסוק, ומסרו כי בקיץ הקרוב יופיע המסוק לראשונה בציבור בתערוכת מטוסים בגרמניה, ומיד אחרי כן יגיע מסוק הדגמה לישראל.

בשלב הנוכחי, ישראל וגרמניה מתעניינות במסוקי K , ואילו הלקוח הגדול ביותר של כלי הטיס החדיש הוא חיל הנחתים האמריקני, שהזמין 200 מסוקים. 

מנכ"ל לוקהיד מרטין ישראל, שיקי שני, אירח השבוע את בת'פרסלה, מנהלת תכנית מסוק התובלה לגרמניה וישראל, פרנק קריסאפולי, מנהל פיתוח עסקי בתכנית המסוקים, וקולונל המרינס הנרי ונדנברג, טייס מסוקים ותיק העורך מסעות שיווק של המסוק יותר מעשר שנים ותורם מניסיונו הקרבי כטייס מסוקים בזירות מלחמה כמו אפגניסטן. 

"Kהוא המסוק הכי חדיש והכי חזק שנבנה אי פעם בארה"ב: 7,500 כ"ס, שלושה מנועים, מהירות שיוט 170 קשר עם אפשרות להגדלת מהירות ל-207 קשר, יכולת לשאת 30 לוחמים על ציודם או שני כלי רכב כבדים", מסביר קולונל ונדנברג, "מה שחשוב לישראל – המסוק מסוגל לפעול בטמפרטורות גבוהות של 39 מעלות. ניהוג המסוק הוא בשיטת טוס-אל-חוט (FLY BY WIRE), שהיא למעשה ניהוג אוטומטי באמצעות מחשבים, ובמסוק יש שלוש מערכות גיבוי למחשבים הממונים על הניהוג. יש אפשרות לתדלקו בתדלוק אווירי".

מנהלי התכנית מסרו עוד, כי המסוק Kסיים את שלב הפיתוח והוא עובר לשלב הייצור. המסוק הראשון יימסר השנה לטיסות ניסוי מבצעיות. ב-2019 יסתיימו כל טיסות הניסוי והמסוקים יימסרו לטייסות. מחיר המסוק נאמד ב-87 מיליון דולר, אם כי המחיר יורד ככל שרוכשים יותר כלי טיס.  

מנהלי התכנית מכנים את ה-K'מסוק העתיד'בגלל המערכות החדשניות שלו, כמו, למשל, התאמות לטיסות בתנאי חום וקור, סערות חול, רוחות עזות. להבי המסוק הם חדישים, בני דור 4, במסוק יש מערכות לוחמה אלקטרונית, התראת לייזר, ומנהלי התכנית מבטיחים שישראל תוכל להתקין במסוקים שלה מערכות מתוצרת התעשיות הביטחוניות הישראליות, כפי שישראל נוהגת לעשות בכלים תוצרת חו"ל.  בדגם הקודם של המסוק, CH-53 E  הותקנו מערכות של אלביט מערכות.

המסוק מגן היטב על נוסעיו: מושבי אנשי הצוות משוריינים, וכל  המושבים בתא המטען הגדול מוגנים מפני התרסקות (CRASH PROTECTION). מסוקי Kמצטיינים בתא מטען גדול במיוחד, תכונה חשובה בפעילות מבצעית בשדה הקרב: המסוק יכול לחסוך במספר הגיחות שבהן שהוא מטיס לוחמים או ציוד לשדה הקרב. המתכננים הקפידו על תכונות השרידות והקשיחות של מבנה המסוק. מנהלי התכנית מסרו כי במחשבה לעתיד, יתכן שבעוד 20-30 שנה ניתן יהיה להפעיל מסוק כזה ללא טייסים, מסוק-ללא-טייס.

בעתיד הקרוב יעמדו הממשלה, משרד הביטחון, המטכ"ל וחיל האוויר בפני החלטה על הצטיידות במסוקי תובלה כבדה חדשים. המתחרה של המסוק KING STALION K  של סיקורסקי/לוקהיד מרטין הוא המסוק CH-47 CHINOOKשל חברת בואינג. 

המטרה: לחזור למשימות המאוישות לחקר החלל העמוק

$
0
0

מהנדסים ומכונאים של לוקהיד מרטין החלו בבניית חללית האוריון המאוישת הראשונה עבור משימת החקר EN-2

צילום: לוקהיד מרטין

לוקהיד מרטין החלה בתהליך הבנייה של החללית שעתידה להגשים את הרצון של ארה"ב להחזיר את האסטרונאוטים לירח. מהנדסים ומכונאים של לוקהיד מרטין החלו בפעולות ההרכבה של שני החלקים הראשונים בתא הצוות של חלליות האוריון, עבור משימת החקר EN-2. הפעילות מתבצעת במפעל ההרכבה של נאס"א ב-Michoud, הסמוך לניו-אורלינס.

חללית האוריון היא חללית החקר העתידית של ארה"ב, ומשימת ה-EM-2 תהיה הראשונה שתתבצע על גבי חללית מאוישת באסטרונאוטים ותגיע עמוק יותר במערכת השמש לעומת משימות שבוצעו בעבר. הטיסה, אשר מתוכננת להיות משוגרת על גבי רקטת SLS, תאפשר להגיע לעידן חדש בחקר החלל העמוק ותהווה את הבסיס לתוכניות של נאס"א לחקר החלל העמוק, שבסופן ינחת האדם הראשון במאדים.

"תוכנית האוריון נמצאת במומנטום מצוין. אנחנו מסיימים את ההרכבה של החללית למשימת ה-EM-1 בפלורידה ובמקביל מרכיבים את החללית המאוישת הראשונה", כך אמר מייק האוו, סגן נשיא ומנהל תוכנית האוריון בלוקהיד מרטין. "לא רק שמדובר בחללית המתקדמת ביותר שיוצרה אי פעם, אלא מדובר בחללית היעילה והחסכונית ביותר. אם נסתכל על היבט אחד בחללית, כדוגמת תא הלחץ, נראה כי ב-EM-2 הוא שוקל 30 אחוז פחות ומכיל 80 אחוז פחות חלקים לעומת הדור הקודם. זה גם יעיל יותר וגם יסייע לפעילות טובה יותר של החללית".

תא הלחץ לשימוש הצוות בחללית במשימת ה-EM-2 נועד לעמוד בתנאים הקשים בחלל העמוק תוך שמירה על בטיחות הצוות ותנאי החיים והעבודה במהלך המשימה. תא הלחץ, שהינו החלק העיקרי בקפסולת הצוות, מורכב משבעה חלקים של סגסוגת אלומיניום שרותכו בטכנולוגיה מיוחדת לתא קל-משקל ועמיד לצורך ביצוע המשימות.

"תאי הצוות בחלליות ה-EM-1 וה-EM-2 דומים מאוד מבחינת התכנון, אך השיפורים שעשינו מזמן בניית ה-EM-1 ברמת התהליכים, לוחות הזמנים ושרשרת האספקה תרמו לייצור מהיר יותר בעלויות נמוכות יותר", ציין פול אנדרסן, מנהל תוכנית ה-EM-2 בלוקהיד מרטין. "שתי החלליות חשובות מאוד, אבל אנחנו מבינים שקפסולת ה-EM-2 מיוחדת מכיוון שהיא הראשונה שמתוכננת לשאת אסטרונאוטים למשימה מאוישת בירח, מה שלא עשינו זמן רב, ואנחנו חושבים עליו מדי יום".

"מטוס ה'סופה'הישראלי הופל על ידי טילי SA-5 או SA-17"

$
0
0

כלי תקשורת זרים מנסים לזהות ממה נפגע מטוס ה-F16 של חיל האוויר הישראלי

צילום: AP

בהתבסס על סרטון בווידיאו שפורסם על הפלת הכטמ"מ האיראני על ידי מסוק 'אפאצ'י'ישראלי, נראה שמדובר בכטמ"מ איראני מדגם SAEQEH ('סערה'), שהוצג על ידי משמרות המפכה באיראן ב-2016. THE AVAITIONISTכותב כי כטמ"מ זה מבוסס על המל"ט האמריקני החמקן RQ-170שנתפס על ידי האיראנים ונלמד היטב.

אתר התעופה מנסה לזהות גם את הטיל שהפיל מטוס ה'סופה'הישראלי, וכותב כי  אל מטוס ה-F-16I  שוגרו כנראה טילי  SA-5ו-SA-17. הפרשנים מסרו כי על פי מקורות ישראליים הטיל שיירט את המטוס הישראלי היה ללא ספק טיל סורי, והישראלים מדגישים את העובדה שהיה זה טיל סורי כדי שיהיה ברור ללא ספק שהצבא הרוסי בסוריה לא היה מעורב.

הטיל הרוסי SA-5שייך למערכת ההגנה האווירית S-200, שהיא מערכת טילי קרקע-אוויר לטווחים בינוניים וארוכים משנות ה-70 המאוחרות. הוא מסוגל ליירט סוגים שונים של כלי טיס. בכל סוללת S-200יש ששה טילי SA-5 ומכ"ם לגילוי אווירי לטווח של עד 600 ק"מ. סוריה היא אחת מעשרות מדינות המצוידות בטילים אלו.

הטיל SA-17 GRIZZYהוא טיל קרקע-אוויר נייד המיועד ליירט מטוסים, טילים בליסטיים, וטילי שיוט ומסוקים הטסים בגבהים שבין 10 ל-24 ק"מ בטווח של 50 ק"מ. סוללת טילי  SA-17מסוגלת ליירט 24  מטרות בעת ובעונה אחת. 


סעודיה רוצה העברת טכנולוגיות של מערכת הגנ"א S-400 – הרוסים לא ממהרים לתת

$
0
0

בראיון לעיתון הרוסי 'קומרסנט'אומר יועץ הנשיאות לענייני שת"פ צבאי-טכנולוגי בינלאומי, ולדימיר קוז'ין, כי ריאד שואפת "להתקדמות פתאומית מהירה"של השיחות על ההסכם להעברת טכנולוגיות (TOT). לטענתו הצד הרוסי מעוניין "להתקדם בהדרגה כדי להפחית סיכונים והסתבכויות"

מערכת S400 במצעד צבאי במוסקבה (צילום: AP)

עיכובים במו"מ בין רוסיה לסעודיה לקראת רכש מערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-400: השיחות בין שתי המדינות מצויות "בשלב מתקדם", אך בעוד שהסעודים דורשים העברת טכנולוגיות, הרוסים 'אינם ממהרים'להעביר טכנולוגיות, והדבר מעכב את המו"מ.

בראיון לעיתון הכלכלי הרוסי 'קומרסנט'אומר יועץ הנשיאות לענייני שת"פ צבאי-טכנולוגי בינלאומי, ולדימיר קוז'ין, כי ריאד שואפת "להתקדמות פתאומית מהירה"של השיחות על ההסכם להעברת טכנולוגיות (TOT).

הצד הרוסי מעוניין "להתקדם בהדרגה כדי להפחית סיכונים והסתבכויות", אמר קוז'ין, "ואילו אנו סבורים כי בשלב הראשון מדברים על אספקת מערכות נשק מוכנות ושלמות. אחרי כן מגיע שלב ההדרכה להבנת המערכת ושליטה עליה, וכן שת"פ עם המומחים שלנו בדבר יכולות המערכת והבנת היכולות של הצד השני. זה מדרג מסוכך למדי, ולכן אנו אומרים לשותפים שלנו לא להיחפז ולא למהר", סיכם קוז'ין.

אתר 'דיילי דיפנס ניוז'כותב כי מומחים סבורים שמטרת הסעודים בדרישה להעברת טכנולוגיות של מערכת הגנ"א S-400קשורה למה שקרוי בסעודיה 'חזון 2030', יוזמה רחבת היקף להביא לכך ש-50 אחוזים ממערכות הנשק של סעודיה ייוצרו בתעשיות המקומיות. 

סיקורסקי מציגה: מערכת הנשק המקיפה למסוקי הבלקהוק

$
0
0

החברה הודיעה כי השלימה את אישורה של מערכת הנשק עבור מסוקי ה"בלקהוק" S-70M ו-S70i. המערכת מאפשרת לכל אחד מהטייסים למקם את התחמושת הנדרשת לפגיעה במטרות בקני השיגור

מסוק מדגם בלקהוק S-70 (צילום: לוקהיד מרטין)

לוקהיד מרטין-סיקורסקי הודיעה כי השלימה את אישורה של מערכת הנשק המקיפה, בסטנדרטים צבאיים, עבור מסוקי ה"בלקהוק" S-70M  ו-S-70i. המערכת, שהוטמעה בצורה מלאה במערכות האוויוניקה של המסוקים, מאפשרת לכל אחד מהטייסים למקם את התחמושת הנדרשת לפגיעה במטרות בקני השיגור. אלו כוללים את מערכות הנשק של המסוק: תותחים, רקטות וטילים מונחי לייזר אוויר-קרקע לפגיעה במטרות ניידות או נייחות בדיוק גבוה.

"סיקורסקי הקלה את התהליכים הנדרשים למיקום והפעלת סוג התחמושת המתאימה לפגיעה במטרות לטווח קרוב ובינוני במסוקי ה'בלקהוק' S-70M  ו-S-70i", כך אמר ביל גוסטיק, סגן נשיא בכיר למערכות ושירותים צבאיים בסיקורסקי. "ממשקי הנשק וחיישני האינפרה-אדום האלקטרו-אופטיים מוטמעים במערכות האוויוניקה והתצוגה של המסוק. כך, יכולים הצבאות המשתמשים להוסיף כנפיים חיצוניות ומערכות נשק לבחירתם בפחות משלוש שעות לביצוע מגוון רחב של משימות".

מערכות הנשק נישאות על גבי שתי כנפיים חיצוניות המסוגלות לשאת ולהפעיל תחמושת בארבע תחנות. ניתן להתקין מערכות שונות, בהתאם לצרכי המשימה. לדוגמא: תותח 12.7 מ"מ, רקטות Hydra 70 או טילי Hellfire. בנוסף, הקונפיגורציה מאפשרת שימוש בתותחי 7.62 מ"מ המופעלים על ידי הצוות או הטייסים משני צידי קבינת המסוק.

עם השלמת תהליכי הטמעת מערכות הנשק החדשות, מסוקי הבלקהוק החמושים יוכלו לבצע מגוון רחב של משימות כגון תקיפה וליווי חמוש באמצעות העמסת תחמושת מלאה ומיכל דלק נוסף בתא המסוק, חימוש מלא בטילים מונחים או העברת צוותים של עד עשרה חיילים עם תותחי צד בקבינה וללא פלטות תחמושת בקבינה.

מערכות הנשק מחוברות לתצוגת הטייסים בקסדות המיוחדות ובכך מתאפשר להם למקם את המטוס לעמדת ירי מתאימה ולבצע פגיעה מדויקת במטרה.

הסתיים הפיתוח של טילי אוויר-קרקע בעלי טווח מוגדל JASSM-ER לחיה"א האמריקאי

$
0
0

מטוס מדגם F-15 (צילום: AP)

טילי אוויר-קרקע חדשים בעלי טווח משופר למטוסי F-15מתקדמים הגיעו לשלב של מבצעיות מלאה ויסופקו בעתיד ל-219 מטוסי F-15 STRIKE EAGLEשל חיל האוויר האמריקני. הטיל החדש JASSM-ERהוא בעל טווח מוגדל, נחשב לנשק משוגר מרחוק (STANDOFF), מהירותו יותר מ-500 מייל ימי והטווח שלו (נשמר בסוד) גדול פי 2.5 מהדגם הקודם של הטיל.

היצרנית לוקהיד מרטין מסרה כי הטיל החדש מיועד בעיקר לתקיפת מטרות קרקע וים מוגנות ביותר, השיגור איננו מפריע לטייס המטוס התוקף, ובעתיד גם מטוסי יחומשו בטילים אלו גם מטוסי F-18ו-F-35. בדגם הישן יותר של טיל זה חמושים כל המפציצים הכבדים של חיל האוויר האמריקני וכן מטוסי F-16של חיל האוויר הפולני.

חיל האוויר האמריקני הקצה ללוקהיד מרטין סכום של 413 מיליון דולר לייצור 360 טילי JASSM-ERחדישים בעלי הטווח המוגדל. הטיל דומה לטיל שיוט, ויש בו מערכות ניווט אינרציאלי, GPSו חיישני אינפרה- אדום שתפקידם לחפש את המטרות. 

לוקהיד מרטין מסרה את מטוס ה-C-130J סופר הרקולס ה-400 לחיה"א האמריקאי

$
0
0

צילום: לוקהיד מרטין

לוקהיד מרטין השלימה ציון דרך נוסף בתוכנית מטוס ה-C-130J סופר הרקולס עם מסירתו של המטוס ה-400, מדגם MC-130J Commando II Special Operations, למפקדת הכוחות המיוחדים של חיל האוויר האמריקאי (AFSOC).

מטוסי ה-C-130J סופר הרקולס הם המטוסים המיוצרים כיום בסדרת מטוסי ה-C-130 של לוקהיד מרטין, הפועלים כיום ב-17 מדינות. נכון להיום, מטוסי סדרת ה-J  טסו כ-1.7 מיליון שעות טיסה במגוון רחב של משימות ומבצעים, בכל זמן ובכל מקום. אחד ממאפייני המטוס הוא במגוון האפשרויות הרחב להפעלתו ותצורתו. המטוס תומך בהפעלה של 17 סוגים שונים של תצורות משימה, בהם: תובלה (צבאית או מסחרית), כיבוי אש, חילוץ והצלה, מעקב אחר מזג אוויר, פעולות מיוחדות, תדלוק אווירי ועוד.

המטוס ה-400 שנמסר שונה בעצמו מבחינת תצורת המשימה: הוא המטוס ה-13 מדגם  MC-130Jשעבר הסבה לתצורת AC-130J עם תותח מובנה. המטוס ישובץ בכנף המבצעים המיוחדים הראשונה בהורבולט פילד, פלורידה. ה-AC-130J הוא דגם המטוס בעל יכולות ההגנה והליווי הקרבי המותאם ביותר בדגמי ה-C-130J למגוון משימות.

ארה"ב היא המדינה המפעילה את מספר מטוסי ה-C-130J – מכל הדגמים – הגדול ביותר בעולם. מסירה זו מהווה דוגמא למעבר המתמיד שנעשה בזרועות השונות של הממשל האמריקאי לדגמי ה-C-130J, בפלטפורמות השונות: כוחות הנחתים, משמר החופים האמריקאי, Air Mobility Command, AFSOC, Air Combat Command ועוד. הכוחות האוויר של המשמר הלאומי עדיין מפעילים תמהיל של מטוסי ה-C-130J עם מטוסי ה-C-130 מהדורות הקודמים.

"אנחנו חוגגים את ההישג הנוכחי עם העובדים בתוכנית, שותפינו בתעשייה וקהילת מפעילי המטוסים ברחבי העולם מ-17 המדינות המפעילות את המטוס לסוגי השונים", כך אמר ג'ורג'שולץ, סגן נשיא בכיר ומנהל כללי למשימות ימיות ואוויריות בלוקהיד מרטין. "400 המטוסים הראשונים מדגם ה-C-130J שנמסרו ללקוחותינו עונים על הצורך העולמי לביצועים והגיוון הנדרשים ממטוסי תובלה שנמצאים רק במטוסי הסופר הרקולס. יכולותיו, מאפייניו, הגיוון ביכולות הפעלתו ימשיכו למצב את מטוסי ה-C-130J סופר הרקולס כמטוסי התובלה הטקטיים הטובים בעולם בדורות הבאים".

צבא ארה"ב: דרושה מערכת נגד כטמ"מים "איטיים וקטנים"המאיימים על מטרות אמריקניות"

$
0
0

הצבא פרסם שתי בקשות RFI, שעיקרם "פיתוח, הצבה ותמיכה במערכות נגד כטמ"מים חמושים או כטמ"מים אוספי-מודיעין של האויב, הפועלים במהירויות ובגבהים שונים ומכוונים להשמיד מטרות ואינטרסים אמריקניים בבית ובחו"ל"

מל"ט מתוצרת איראן "שאהד-129" (צילום ארכיון: AP)

צבא ארה"ב פרסם "בקשה לקבלת מידע" (RFI) לרכש דחוף של אמצעי הגנה נגד כטמ"מים "איטיים וקטנים"המהווים איום על מטרות אמריקניות "בחו"ל ובבית". הצבא פרסם שתי בקשות RFI, שעיקרם "פיתוח, הצבה ותמיכה במערכות נגד כטמ"מים חמושים או כטמ"מים אוספי-מודיעין של האויב, הפועלים במהירויות ובגבהים שונים ומכוונים להשמיד מטרות ואינטרסים אמריקניים בבית ובחו"ל".

ARMY RECOGNITIONמוסר כי אין פרטים מדויקים על המערכות נגד כטמ"מים שהצבא מעוניין בהן, אלא רק ששתי הבקשות לקבלת מידע מוגדרות כ"טילים מונחים"והיצרנים המעוניינים מוזמנים להגיש הצעות עד 2 במרס.

לפני כחודשיים פרסם צבא ארה"ב מסמך דומה לקבלת הצעות לפיתוח וייצור מערכת הגנה אווירית ונגד כטמ"מים שתוצב על הצריח של הנגמ"ש המתקדם STRYKER של הצבא ושל כלי רק"ם אחרים למשימות סיור ותצפית. במסמכים נאמר כי המערכת המבוקשת על ידי הצבא אמורה לנטרל כטמ"מים באמצעים קינטיים ולא קינטיים.

דיווח: האם הודו מעוניינת במטוסי ה- F-35?

$
0
0

מקורות בהודו מסרו לעיתון BUSINESS STANDARD כי צמרת חיל האוויר ההודי ביקשה תדריך רשמי מסווג על מטוסי החמקן מדגם F-35

מטוס מדגם F-35 (צילום ארכיון: AP)

האם חיל האוויר של הודו בדרך לרכש מטוסי קרב חמקניים F-35? צמרת חיל האוויר ההודי ביקשה לקבל מחברת לוקהיד מרטין תדרוך רשמי מסווג בנושאי היכולות של מטוס הקרב המתוחכם דור 5.

מקורות בהודו מסרו לעיתון BUSINESS STANDARDשמטרת חיל האוויר ההודי היא לרכוש מטוס קרב של הדור הבא, שיחליף את המטוסים הנוכחיים מתוצרת רוסיה מדגמי מיג-27 ומיג-29.

על פי העיתון, הצפי הוא שההודים יזמינו 129 מטוסי F-35מהדגם הרגיל של נחיתה קונוונציונלית.

בחודש שעבר אישרה מחלקת המדינה האמריקנית מכירת 34 מטוסי F-35לבלגיה. שווי העסקה 6.53 מיליארד דולר. ממשלת בלגיה מבקשת לרכוש 34 מטוסי F-35וכן לרכוש אצל יצרנית המנועים פראט אנד ויטני 38 מנועים למטוסי F-35.  

"אין מקום שהוא רחוק מדי"

$
0
0

הוא אולי מטוס ותיק, אבל ה-F-15 המשופר הוא עדיין מכונת מלחמה ומגיע לטווחים הרחוקים ביותר בין כל מטוסי חיל האוויר. כתב ישראל דיפנס ביקר בטייסת 106

מטוס F-15 (צילום: דו"צ)

בדת"ק בבסיס תל נוף אנו מתוודעים אל 'אוח'– מטוס F-15 בז משופר, חד-מושבי, הניצב מולנו בדת"ק כוננות, צבוע באפור, מבריק ונוצץ כי זה עתה עבר מקלחת חודשית. "מכונת מלחמה", מגדיר את המטוס סגן ר. טייס F-15 צעיר, כמעט מלטף את המטוס, כשהוא מצביע בזו אחר זו על מערכות החימוש והלחימה של המטוס הדו-מנועי – "פה המקלע והתוף, שבו 250 קליעים קטלניים. אפשר לתלות פצצה על הפיילון בגחון. הנה תחנת טיל מכ"ם ושם תחנת טיל חום". ויש עוד חימושים שהשתיקה יפה להם. אל דפנות המטוס צמודים שני מכלי דלק קונפורמיים CFT CONFORNAL FUEL TANK, מכלים תצורתיים חיצוניים, המאריכים בשיעור עצום את טווח הטיסה של המטוס, שגם כך הוא מגיע לטווחים הרחוקים ביותר בין כל מטוסי חיל האוויר.

התכונה הזו, טווח הטיסה הגדול, מעניק לטייסת 106, טייסת מטוסי בז משופר, טייסת 'חוד החנית', את הסיסמה שלה: "אין מקום שהוא רחוק מידי", סיסמה המוטבעת אפילו על החלון האחורי של מכוניות קציני הטייסת. טייסת 106 מפעילה כיום כמה דגמי F-15: דגם C חד-מושביים ודגם D דו-מושביים. אלו הדגמים החדשים ביותר במערך מטוסי בז F-15, שהם מטוסים ותיקים. בז משופר בא לעולם בשנות ה-90, והיום טסים בטייסת הבלוקים המתקדמים ביותר. לדברי מפקד הטייסת, סא"ל א., "הבלוק החדש ביותר אינו נופל ממטוסי 'רעם' F-15I אלא הוא ממש מתקרב  ל'רעם'. הפלטפורמה זהה. נכון שהרעם צעיר ב-25 שנה, אבל הציוד, האוויוניקה והחימוש בבז המשופר חדישים ומתקדמים, רבים מהם תוצרי פאר של התעשיות הישראליות".  

לטייסת 106 היסטוריה ארוכה, שיכולה לאכלס חדר מורשת עשיר. הוקמה בתצורתה הראשונה ב-1948 כטייסת תובלה עם מטוסי 'קרטיס' C-46 ו'סקיימסטר'דאגלס. כטייסת מטוסי קרב F-15 הוקמה ב-1982, מיד אחרי מלחמת לבנון הראשונה. למעשה תוכנן יום פתיחת הטייסת ל-6 ביוני 1982, אלא שבאותו יום בדיוק החל מבצע שלום הגליל, ופתיחתה הרשמית של טייסת 106 עוכבה. כבר במלחמת לבנון הראשונה רשמה הטייסת ניצחון ראשון – הפלת מטוס מיג-25 סורי בשילוב של זוג טילי 'הוק', ששוגרו מן הקרקע, וזוג טייסי F-15 ש'סגרו עניין'והשלימו את המשימה, ההפלה. באותו חודש יוני 1982 הפילו טייסי הטייסת מיג-23 סורי וב-1985 הפילו טייסי 106 שני מטוסי מיג-23 סוריים. זו מצבת ההפלות של הטייסת. וגם כבוד היה: ב-3 באוגוסט 1994 זכתה הטייסת למשימה מיוחדת – שלושה מטוסי בז ליוו בתחום האוויר הישראלי את מטוסו של חוסיין מלך ירדן בבואו לראשונה לישראל אחרי חתימת הסכם השלום. המלך הטיס בעצמו את מטוס 'טרייסטאר'המלכותי שלו, כאשר שלושה 'בזים'מובילים אותו לנחיתה על אדמת ישראל.

חיל האוויר הישראלי מפעיל כיום חמש פלטפורמות של מטוסי קרב – ברק (F-16) לדגמיו, בז משופר (F-15), 'רעם' (F-15I), 'סופה' (F-16I)  ו'אדיר' (F-35). הבז המשופר הוא אמנם פלטפורמה ותיקה מחודשת, אך תופסת מקום ייחודי במגוון הפלטפורמות, כשלמטוס יש תכונות מיוחדות, המאפשרות לו לבצע משימות ייחודיות. מפקד הטייסת סא"ל א. מונה את משימות הטייסת: "בשגרה אנו שוקדים על הכשרת טייסים צעירים, על שמירת כשירות של טייסים ותיקים, קבע ומילואים, במגוון משימות בט"ש ושמירת כוננויות. אבל הייחוד שלנו הוא במשימות מיוחדות. המטוס הזה יודע להגיע לטווחים הארוכים ביותר עם יכולת נשיאת חימוש שאין דומה לה בחיל, ועם משך שהייה הארוך ביותר באוויר בטיסות ארוכות מאוד. אני מדגיש שיש משימות שרק F-15 מסוגל לבצע מבחינת מרחק טיסה והבאת חימוש אוויר-אוויר ואוויר-קרקע אל המטרות". מפקד הטייסת מסביר, כי במקורו נועד F-15 למשימות יירוט, קרבות אוויר ושמירה על עליונות אווירית ושמי המדינה. אולם ב-15 השנים שחלפו הותאם המטוס גם לתקיפת מטרות קרקע. הותקנו בו יכולות אוויר-קרקע, ויש תכניות לעתיד לקליטת אמל"ח אוויר-קרקע חדיש ומתקדם ביותר. "טווח המטוס גדל, כמו גם יכולתו לשאת כמות גדולה מאוד של חימוש למרחק ולגובה טיסה רב. כך תופס הבז מקום בשורה הראשונה של מטוסי התקיפה של חיל האוויר, והחיל מצפה מאתנו למלא משימות אוויר-אוויר ואוויר קרקע". זה כולל תקיפת מטרות בגבולות המדינה בצפון ובדרום, ובטייסת 106 מזכירים לך שמשך הטיסה מתל נוף לעזה הוא חמש דקות שלמות בלבד. הטייסת משתתפת בתקיפת מטרות ברצועת עזה בתגובה להסלמה או תקיפה מבצעית יזומה. לכן מקיימת הטייסת שגרה של כוננויות לעימות מול חמס ברצועה. 

מה עם קרבות אוויר? הרי בחיל האוויר יש דורות שלמים של טייסים שלא חוו קרב אוויר

סא"ל א': "אסור לנו להניח כי לעולם לא יהיה עוד קרב אוויר בין מטוסינו למטוסי אויב. לנו אסור להגיד שזה לא צפוי. אנחנו חייבים להתכונן לכל. למדינות סביבנו יש מטוסי קרב מתקדמים ביותר, והם רוכשים עוד ועוד כלי טיס. תמיד חובה להניח שיתכן שניקרא לפעול. לכן בטייסת, כמו בטייסות קרב אחרות, מתאמנים ומתרגלים אוויר-אוויר כמו אוויר-קרקע, מתרגלים יירוטים ארוכי-טווח וקרבות אוויר צפופים. 

"אימון קרב אוויר תורם הרבה לטייס – משפר את רמת הטיסה, מסייע לקבלת החלטות מהירות ביותר בנות שניות ספורות ומלמד את הטייס להפעיל בצורה הטובה ביותר את כלי הטיס שלו. חובה לנהוג כך ולא להזניח את תחום קרבות האוויר, אפילו הסיכוי למימושם נראה קלוש".

טייסת 'חוד החנית'פעילה ומשתתפת בפעילות הבינלאומית של החיל, שת"פ עם חילות אוויר זרים. מטוסי בז משופר השתתפו בתרגיל הגדול האחרון BLUE FLAG 2017 ובאימונים ותרגילים עם חילות אוויר קרובים ורחוקים. מפקד הטייסת א. מעיד שאישית השתתף בפריסות בטורקיה, ארה"ב, קנדה, איטליה, צרפת ומדינות אחרות. לדבריו זה תרגול חשוב ומצוין, תורם לחשיבה אסטרטגית של ציוותי האוויר, יוצרים שפה משותפת עם עמיתים מעבר לים, ובעיקר – לומדים לטוס ולפעול בארץ זרה, בשטח בלתי מוכר, להתקשר ולדבר בשפה זרה.

איך טסים לארה"ב ב-F-15?

"השיטה פשוטה: מתדלקים באוויר ועוצרים בדרך. הטיסה מורכבת משלושה מקטעים עם שתי נחיתות ביניים ותדלוק אווירי ממטוס תדלוק 'ראם'שמלווה אותנו. אנו מתאימים את מהירות הטיסה למהירות האיטית יותר של מטוס התדלוק, ולכן הטיסה מתל נוף לארה"ב נמשכת בין 13 ל-14 שעות".

יכולות איסוף מודיעין יעילות

טייסת 106 מאופיינית במנעד רציני של כוח אדם – מטייסים ונווטים צעירים בוגרי בי"ס לטיסה ועד אנשי מילואים ותיקים. טייס קרב שסיים בהצלחה את ביה"ס לטיסה מבלה שנה שלמה של הכשרה מתקדמת במטוס האימונים 'לביא'בחצרים, ואז מגיע לטייסת 106. עוד שנה של הסבה והכשרה, ואז הוא טייס מבצעי. בסך הכל חולפות חמש שנים מאז גיוסו ועד שהוא טייס מבצעי של מטוס קרב. קבוצה שניה בטייסת – הצ"ח. קצינים בכירים, ותיקים, בגילים שונים, הממלאים תפקידים במטה או בהדרכה ובאים לטייסת פעם בשבוע כדי לטוס ולשמור כשירות. והקבוצה השלישית הם אנשי מילואים, טייסים עתירי ניסיון שחלקם מובילי רביעייה. "הטייסת לא יכולה לצאת למלחמה בלי אנשי המילואים", אומר מפקד הטייסת, ומיד מרחיב את הדיבור על ציוותי הקרקע, חיילות (הרבה חיילות) וחיילי הגף הטכני כחולי הסרבלים: "הלב האמיתי והעוצמה של הטייסת הם אנשי הגף הטכני. בטייסת שלנו יותר ממאה איש ואשה בגף ועוד עשרות אנשי מילואים. קצינים ונגדים שיש מהם מוקדי-ידע מקצועיים ברמה גבוהה, בעלי מקצוע א"א, צעירים השוהים מבוקר עד לילה בדת"קים בפעולות אחזקה וחימוש המטוסים. אלו אנשים הנושמים וחיים  את הטייסת". 

חלק נכבד מעבודת הגף הטכני עושות בנות, שהן כ-40 אחוזים מטכנאיות דרג א'בגף. חיל האוויר השכיל לעשות התאמות כדי להקל על העבודות הפיסיות בדת"קים. כדי שהבנות לא יצטרכו להרים טילים ופצצות ולסחוב צינורות וסולמות, יש בטייסת יותר ויותר עגלות חימוש חשמליות, אמצעים מכניים להרמת חימוש, צינורות דלק על גלגלים. בין בנות הגף יש נשות קבע שמשרתות בדת"קים ומפקחות על הוצאת גיחות בליין המטוסים. גם בצוות האוויר גדלה הנוכחות הנשית, יש נווטות קרב, ובאחרונה התמנתה סמ"טית ראשונה בטייסת. 

תפקיד הנווט בתא האחורי של מטוס בז משופר שונה לחלוטין מאז ימי הפנטום, כאשר הנווט החזיק מפות, ועיקר תפקידו היה לנווט ולהביא את המטוס אל המטרה. לכל היותר הפעיל מכשיר מכ"ם לא מצטיין. היום נחשב הנווט למעין טייס משנה, שותף מלא למשימה, ובתחום אחד יש לו בלעדיות – הפעלת נשק מונחה של המטוס. סא"ל א., אומר כי "פצצה חכמה מונחית טלוויזיה - מי שמכוון אותה אל המטרה הוא הנווט. הוא עוד מוח ועוד זוג עיניים ואוזניים במטוס. גם במשימות של איסוף מודיעין ותקיפה, הנווט הוא מפעיל המערכות. במטוס בז יש יכולות של איסוף מודיעין, אולי לא כמו אלו של F-35 , אבל הן קיימות ויעילות".

חבורה מיוחדת בטייסת הם המובילים, אותם לוחמי אוויר שנמצאו מתאימים, נבחרו והוכשרו לפקד ולהוביל מבנים. מה שנדרש ממוביל הוא רמת טיסה גבוהה, עליו להיות טייס טוב בחציון העליון, עליו לרצות ולהיות מסוגל לפקד, לתדרך, לתחקר גיחות ומבצעים. תכונות אופי חשובות למוביל הן  כריזמה, מקובלות אישית בקרב העמיתים בטייסת, יכולת קבלת החלטות. כל טייס קרב חייב לקבל החלטות מהירות אך מוביל אחראי לא רק למטוסו אלא לרביעיית טייסים נווטים ומטוסים, עליו לדעת מה קורה בכל קוקפיט הכפוף לפיקודו.  

וזה הסדר באוויר במבנה של ארבעה מטוסים: המוביל הוא מספר 1. מספר 3 במבנה הוא מוביל זוג והוא גם סגנו של מוביל המבנה. מספרי 2 ו-4 הם 'מובלים'המשלימים את האחרים ומחליפים אותם במקרה הצורך. 

קישוריות ושילוביות בצה"ל

הרשתיות חדרה גם לטייסת F-15. טייס בקוקפיט, כמו גם קצינים בתאי השליטה בבור, נחשפים היום לכמות גדולה של מידע, נתונים ו-DATA. הכמות גדולה ורשתות הקשר רבות. כדי להשתלט דרושה רמת גבוהה של שיתוף פעולה. מעיד על עצמו טייס בז ותיק: "פעם הייתי טס ומחפש מטרות, מחפש מטוס אויב. היום הכל יופיע על המסך בקוקפיט, כל הטייסים במבנה רואים ושומעים הכל. מדברים עם הבקרה, מדברים עם סוללות קרקע. כל המידע עובר תהליך של היתוך כדי שכל אחד יקבל את מה שדרוש לו לביצוע המשימה, להבנת המשימה ולקבלת החלטות. ואז גם עושים פחות טעויות".

מפקד הטייסת מבקש להדגיש את השת"פ עם כוחות הקרקע: "זה כבר פעל ב'צוק איתן'ובפעילות בעזה. הרעיון הוא לדעת לסגור מעגלים בזמן קצר וברמת דיוק גבוהה. התיאום הזה הוא איננו עניין תיאורטי – הוא מאפשר לנו הטייסים לתקוף מטרה כאשר כוחות הקרקע יכולים להיות די קרובים אליה והם לא ייפגעו ממני. זה לא היה כך בעבר, כאשר צריך היה להרחיק את הירוקים מהמטרות כדי שלא ייפגעו. היום מתרגלים סגירת מעגלים בקצבי זמן קצרים בין הקרקע לבין מטוסים, מסוקים וכטמ"מים. גם המג"ד והמח"ט יכולים היום לדבר אתנו. לזה יהיו ללא ספק דיווידנדים משמעותיים בעת מלחמה". 

מטוס עם נשמה

מפקד טייסת 106 סא"ל א., נשוי למהנדסת בתחום ביו-רפואה, הורים לארבעה ילדים, גרים בשיכון המשפחות בבסיס תל נוף. א. טס בשעתו תקופה קצרה על מטוס F-16 , אבל הוא פטריוט מובהק ונלהב של F-15 ובמערך זה עשה את מרבית חייו המקצועיים כטייס ומפקד. "התחלתי, ואסיים את חיי המקצועיים עם המטוס הזה", הוא מעיד על עצמו, ומסביר את אהבתו למטוס הגדול, הכבד ורב העוצמה הדו-מנועית: "זו מכונת המלחמה הכי משובחת שיש לחיל האוויר. יש ביניהם שהם בני 40 אך זה מטוס עם נשמה. בבז יש שילוב יפה של מסורת ומורשת עם מתיחות פנים שעושים למטוס הזה ויהפכו אותו לכלי משופר עוד יותר לקראת שנת 2020. במטוס הזה יש לטייס תפקיד משמעותי בביצוע המשימה, כי ה-F-15 פחות ממוחשב ופחות דיגיטלי ממטוסים מתקדמים וצעירים יותר, ולכן הטסתו היא טיסה אמיתית. זה מטוס שאתה יכולת לבקש ממנו להגיע לקצוות, והוא יגיע יותר ממטוס אחר. F-16 ממוחשב שלא יאפשר לך להגיע לקצה המעטפת. ב-F-15 זה אפשרי. מאידך זה יותר מסוכן, כי ב-F-16 המחשב לא ייתן לך להגיע לקצה מעטפת ואילו בבז אתה חייב לנהל את זה אישית". 

לתיאור זה של תכונות הבז מתייחס טייס מהצעירים, סגן ר., שנה בטייסת, באומרו כי F-16 מונהג בשיטת FLY BY WIRE, אל-חוט, ניהוג אלקטרוני, שמפקח על הטיסה. ב-F-15 הניהוג ממוחשב פחות, אך נותן לטייס תחושת הטסה אמיתית, 'כמו פעם'. סגן ר. וחבריו הצעירים בטייסת הם בני דור המחשב, האייפון והסלולרי. אומר עליהם מפקד הטייסת: "הצעירים שלנו הם מעולים בעיקר במערכות מתקדמות ומתוחכמות, נשקים חדשים ומערכות אוויוניקה – כל החידושים האלו 'קטנים עליהם'. אם לנו הוותיקים לוקח חודש ללמוד מערכת חדשה, הרי לצעירים די בשתי גיחות והם שולטים במערכת. קל להם להתמודד עם מערכות מידע בהשוואה לדינוזאורים בטייסת. האתגר של המפקד הוא לקבל מכל אחד את הטוב שבו, וביחד יוצרים צוות לוחם עם יכולות ניתוח ותפעול מצוינים".

***

צילום: דו"צ


"ארה"ב חסמה מו"מ צרפתי-מצרי לרכש מטוסי RAFALE בגלל מרכיבים ברש"ק טיל המטוס"

$
0
0

מטוס קרב מדגם RAFALE (צילום: AP)

ארה"ב חסמה את המו"מ בין מצרים לצרפת בדבר מכירת מטוסי קרב RAFALEנוספים למצרים עקב סירוב אמריקני לייצא לחו"ל מרכיב מתוצרת אמריקנית המצוי בטיול השיוט מדגם SCALPשניתן להפעילו ממטוסי הקרב מדגם RAFALE.

העיתון הצרפתי LA TRIBUNEמצטט את אלכסנדר ווטראבר, מראשי המרכז למדיניות ביטחון בז'נווה (GCSP), שאמר ל'לה טריבון', כי רוב המרכיבים של מטוסי רפאל הם מתוצרת צרפת, "אך הבעיה היא טיל השיוט SCALP, שניתן להתקין בו ראש קרב שיהפוך אותו לנשק להשמדה המונית, וברור שארה"ב אינה רוצה שמדינה כמו מצרים תחזיק בידה טכנולוגיה כזו".

לדבריו, המצוטטים גם ב'ספוטניק ניוז', סוג זה של טיל שיוט עלול לשנות את כל המאזן הצבאי במזרח התיכון "וליצור בעיה בינלאומית".

לפיכך החליטה ארה"ב להשתמש בהוראות הארגון לקביעת תקנות צבאיות (ITAR), שקבע לפני שנים רבות 'תקנות בדבר העברת טכנולוגיות אמריקניות למדינות קומוניסטיות ולברית המועצות', ולמנוע את העברת המרכיבים האמריקניים למטוס הצרפתי שיימכר למצרים.  

נפתח תרגיל ג'וניפר קוברה 2018

$
0
0

בתרגיל ידמו שת"פ בין הגנ"א חיל האוויר לבין כוח המשימה האמריקני להגנה מפני טילים 

מתוך תרגיל ג'וניפר קוברה 2016 (צילום ארכיון: אתר חיל האוויר)

"בזמן פקודה יפרסו כוחות אמריקניים בארץ ויילחמו לצד כוחות הגנ"א ישראליים כדי להגן על ישראל מפני ירי תלול מסלול", אומר תא"ל צבי חיימוביץ', מפקד מערך ההגנה האווירית, בדברים לרגל פתיחתו בסוף השבוע של תרגיל ג'וניפר קוברה 2018 של מערך ההגנה האווירית הישראלי והכוח האירופי של צבא ארה"ב, כוח המשימה האמריקני להגנה מפני טילים.

אתר חיל האוויר מדווח כי במסגרת התרגיל מתארחים בארץ למשך שלושה שבועות כוחות אמריקניים שישתתפו בתרגיל. סיפור המעשה: תרחיש שבו יגיעו ארצה כוחות אמריקניים כדי לסייע בהגנה מפני איומי של תלולי מסלול. בתרגיל נוטלים חלק כוחות הגנ"א ישראליים, מטה החיל, בסיסי חיל האוויר ומנהלה צה"לית מיוחדת שהוקמה לצורך ניהול התרגיל.

בחלק הראשון של ג'וניפר קוברה 2018 מתפרסת סוללת טילי 'פטריוט'אמריקנית באתרים שבהם היא תמוקם בזמן אמת. בחלק השני של התרגיל יהיו סימולציות להתמודדות עם תרחישים שונים לתיאום בין מערכות ההגנה הישראליות לבין המערכות האמריקניות 'פטריוט', THAADו-AEGIS COMBAT SYSTEM

קטאר רוכשת מרוסיה מטוסי קרב סוחוי SU-35 ומערכות הגנ"א S-400

$
0
0

מטוס קרב מדגם SU-35 (צילום: AP)

רוסיה וקטאר מנהלות שיחות לאספקת מטוסי קרב רוסיים מתקדמים מדגם סוחוי SU-35לחיל האוויר של קטאר. ולדימיר  קוז'ין, עוזר הנשיא לענייני שת"פ בטכנולוגיות צבאיות, אישר לסוכנות הידיעות הרוסית טא"ס, כי השיחות עם קטאר בעיצומן.

בסוף ינואר הודיע שגריר קטאר ברוסיה כי ארצו מנהלת מו"מ עם סוריה לאספקת מערכות הגנ"א רוסיות מתקדמות מדגם S-400.

WORLD DEFENSEמוסר כי מאז הטילה מועצת המפרץ הפרסי מעין סנקציות על קטאר, דואגת מדינה זו לשפר את יכולותיה הצבאיות "כדי להגן על עצמה מפני פעולותיהן התוקפניות של סעודיה ואיחוד האמירויות".

משרד ההגנה הקטארי חתם בשנה שעברה על הסכם נרחב לשיתוף פעולה צבאי-בטחוני עם רוסיה. 

מנהל חדש לפרויקט מטוסי החמקן F-35 בלוקהיד מרטין

$
0
0

מטוס מדגם F-35

מנהל חדש לפרוייקט מטוסי החמקן F-35: חברת לוקהיד מרטין מינתה לתפקיד את גרג אולמר, שיחליף את מנהל הפרוייקט הוותיק ג'ף בביון, שינהל מעתה את חטיבת תכניות הפיתוח המתקדמות בלוקהיד מרטין, החטיבה העוסקת בפרוייקטי פיתוח סודיים וחשאיים.

'אוסטרליין דיפנס'מוסר כי גרג אולמר כיהן עד כה כסגן נשיא יחידת הפיתוח העסקי של פרוייקט מטוסי F-35והיה אחראי לכל הסכמי הפיתוח והחוזים הנוגעים לייצור מטוסי החמקן.

לאולמר 30 שנות ניסיון בתחומי התעופה והחלל, והוא ניהל בעבר פרוייקטים גדולים בלוקהיד מרטין כמו מטוס התובלה C-130, תכניות מודרניזציה של כלי טיס, אחזקה ופיתוח. 

מסוק ה-CH-53K השלים ניסוי נשיאת משא חיצוני במשקל 36 אלף ליברות על גבי וו נשיאה יחיד

$
0
0

ציון דרך זה משלים את הרחבת מעטפת הביצועים של המסוק, אותו מתכוונת סיקורסקי-לוקהיד מרטין לספק עד סוף השנה לכוחות המארינס האמריקאיים

צילום: לוקהיד מרטין

מסוק הסיקורסקי CH-53K השלים ניסוי הרמת משא חיצוני במשקל 36,000 ליברות על גבי וו אחד במרכז ניסויי הטיסה של החברה. בכך, הגיע למשקל המקסימלי של נשיאת מטען חיצוני על גבי וו הרמה יחיד. ציון דרך זה משלים את הרחבת מעטפת הביצועים של המסוק, אותו מתכוונת סיקורסקי-לוקהיד מרטין לספק עד סוף השנה לכוחות המארינס.

מסוק ה-CH-53K הרים משקל חיצוני של 36,000 ליברות למצב ריחוף ולמצבי טיסה שונים שבחנו את יכולות הטיסה והביצועים של המטוס וכן את חוזקו של המבנה לשאת את המשא. המשקל הכולל של המסוק בזמן הניסוי עמד על 91,000 ליברות – המשקל הכבד ביותר של מסוק שיוצר אי פעם על ידי סיקורסקי.

עד כה, ביצע המסוק מגוון רחב של ניסויי נשיאת משאות, כשהמשקל הכבד ביותר עד לניסוי הנוכחי עמד על הרמת 27,000 ליברות, כולל הרכב הטקטי JLTV. המסוק יכול לשאת משקל חיצוני של 27,000 ליברות למרחק של 110 מיילים בתנאי מזג אוויר חם – פי שלוש מהיכולות של מסוקי ה-CH-53E הותיקים. מעטפות טיסה רחבות יותר הושגו בריחופים מסוגים שונים, טיסה ב-200 קשר, פניות של 60 מעלות, המראות ונחיתות ממשטחי בעלי זווית של עד 12 מעלות, הטלת מטען חיצוני וניסויי ירי בתותחים.

"השלמת הניסויים שהרחיבו את מעטפת הטיסה במגוון גורמים מדגימים את הבגרות התפעולית של מסוק ה-CH-53K", אמר ד"ר מיכאל טורוק, סגן נשיא בסיקורסקי. "אנו מצפים להתחיל ולספק את המסוק לכוחות המארינס וללקוחות בינלאומיים נוספים בהמשך".

"יכולות נשיאת המשא שהודגמו בניסוי האחרון הן יוצאות דופן לעומת כל מסוק תובלה כבדה שנמצא בייצור ופי שלושה ממסוקי ה-CH-53 מהדורות הקודמים", ציין קולונל הנאק ונדרבורג, מנהל תוכנית המסוקים הכבדים של כוחות המארינס. "תוכנית המסוק מתקדמת על פי הקצב להפעלתם בכוחות המארינס בעתיד".

Viewing all 439 articles
Browse latest View live